Отделението по инвазивна кардиология работи 24 часа, 7 дни в седмицата, 365 дни в година. Предлага диагностика и лечение на спешни и хронични сърдено-съдови заболяния, осигурявайки бърза и ефективна намеса при животозастрашаващи заболяния.

Отделението разполага с 3 ангиографски зали, напълно оборудвани за извършване на целия спектър ендоваскуларни процедури. Звеното е оборудвано със специална апаратура за вутресъдова анатомична (IVUS, OCT) и функционална оценка (FFR) на сложна съдова патология (както коронарна, така и некоронарна). Палитрата от ендоваскуларни възможности е подкрепена от най-авангардните вътресъдови методики за отнемане на фиброзна, калциева и тромбсъдържаща стентотична плака:

  • Shockwave (ултразвуково разбиване на калциеви „маншони“)
  • Ротаблация (ротационно разпрашаване на калциевата плака)
  • Специална тромбаспирационна система и ротационно-аспирационна ситема за предимно тромботични, предимно фиброзни или смесени плаки при периферно-съдови стенози (ASPIREX/ROTATEX)

Екипът на отделението има дългогодишен опит в ендоваскуларното лечение на целия спектър сърдечни и сърдечни-съдови заболявания. В Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център се провежда едноваскуларно лечение освен на коронарна патология, лечение на структни заболявания на сърцето като клапни пороци (аортна стеноза, митрална инсуфициенция) чрез имплантация на транскатетърна аортна клапа (TAVI), имплантация на MitraClip и лечение на вродени сърдечни малформации чрез имплантация на оклудер или друг тип устройства.

Отделението е едно от малкото в страната, в което се извърша ендоваскуларно лечение на аортни аневризми и дисекации (включително такива със задържана руптура и вече възникнала крайна органна исхемия) в спешен и в планов порядък. Приблизително половината от дейността на звеното е свързана с несърдечна съдова патология, а именно интервенции на периферните съдове на долните и горните крайници, каротидните и висцералните артерии. Екипът на отделението има в портфолиото си стотици извършени процедури по емболизация на различни AV-комуникации и патологични образувания, включително и тумори. 

Галерия

Контакти

  • Ул. Околовръстен път 127, София 1407

Video Gallery

picture

Пусни видео

Порф. Иво Петров спаси живота на приятел от детство

Кметът на врачанското село Малорад Иво Иванов е един от хилядите спасени от проф. Иво Петров пациенти. Двамата израстват заедно по поляните на Малорад, а години по-късно се срещат отново, но в болницата. Седем години след инфаркта Иво Иванов е кмет на родното село на проф. Петров. А сърцето му работи на пълни обороти. „Благодарение на него съм жив и здрав и нямам проблеми“.