Във врачанското село Малорад  е родният дом на проф. Иво Петров. Хората в селото се гордеят с него, че е спасил толкова много човешки животи. Един от тях е на човек, с когото проф. Петров е ритал топка на улицата, а години по-късно се наложило да спаси сърцето му.

Двамата израстват по поляните на Малорад, където ритат топка. Години по-късно Иво Иванов разбира, че съотборникът му в детските игри е станал лекар. Среща ги не поляната, а болницата. 
„Благодарение на Иво Петров съм още жив. Златни му ръце на него. Сложи ми два стенда и сега се чувствам прекрасно, както съм бил преди. Все едно не съм боледувал“.

Седем години след инфаркта Иво Иванов е кмет на родното село на проф. Петров. А сърцето му работи на пълни обороти. „Благодарение на него съм жив и здрав и нямам проблеми“.

Освен кмет,  той се грижи за камили, крави, биволи, коне и щрауси. „След инфаркта си работя, гледам си животните. Не ми пречи това, че съм получил инфаркт, благодарение на нашия човек Иво, нашето злато. Не ми пречи работата, не се затруднявам и с инфаркта продължавам, животът продължава“, категориен е Иво Иванов. 

Освен у Иво проф. Петров оставил ярки спомени и у жителите на Малорад. И всички от сърце му изпращат пожелания за здраве и късмет. 

Вижте вълнуващата история за двмата приятели от детство, с която екипът на Събуди се - NOVA изненада проф. Петров в студиото.