Най-модерна диагностика и лечение на съдови заболявания

За широк спектър на съдови заболявания, клиниката по Съдова хирургия на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда предлага най-модерни методи на лечение в условията на максимален комфорт за пациентите и техните близки. 

Пълна гама на неинвазивни и миниинвазивни методи на диагностика на съдовите заболявания за прецизно определяне на методите на лечение.

Комплексно оперативно лечение от екип с богат опит и най-висока техническа подготовка за следните съдови проблеми: 
• Периферни стеснения и запушвания на хранещите съдове 
• Аневризми и разширения на аорта и периферни съдове 
• Лечение и профилактика на мозъчно-съдова болест 
• Спешни съдови заболявания: емболии, тромбози, травми, руптури и др. лезии 
• Нарушения в кръвоснабдяването на бъбреците и други коремни органи 
• Разширени вени и венозни тромбози. 
• Съдово-свързани тумори и малформации (хемангиоми, вродени фистули, анатомично притискане на съдове) 
• Изграждане на постоянен достъп за хемодиализа 

За лечение на изброените заболявания, освен стандартните хирургични техники, широко се прилагат минимално инвазивни ендоваскуларни методи: дилатация, стентиране, емболизация, свеждащи до минимум травмата за пациента от лечението и болничния престой.

В лечението на варикозната болест рутинно се прилага механо-химична аблация и ендовенозна лазерна аблация – съвременни минимално инвазивни метод, алтернатива на класическия „стрипинг“. 

Извършва се комплексно консервативно (медикаментозно) лечение на съдовите заболявания. 

Важно!

Специалистите в Клиника по съдова хирургия извършват прегледи в: 

  • гр. Гоце Делчев - д-р Николай Вълчев, всеки първи уикенд от месеца - за контакти - 0877993402

За хората с оплаквания, дължащи се на недостатъчно кръвоснабдяване на долните крайници, съществува сериозна опасност да претърпят ампутация, предупреждава проф. д-р Васил Червенков, дм – началник на клиниката по Съдова хирургия в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Повечето от ампутациите, които се извършват в България, са резултат от състояния, свързани с артериални заболявания на долните крайници, които при навременна диагностика и специализирано лечение могат да бъдат коригирани навреме и да се избегне ампутирането на засегнатия крайник. „Ето защо е необходимо добро сътрудничество между общопрактикуващите лекари, общите хирурзи, специалистите по Ортопедия и травматология, ендокринолозите и съдовите специалисти /съдови хирурзи и ангиолози/ за оказване на квалифицирана помощ и ранно насочване към съвременно лечение”, категоричен е проф. Червенков.

Всяка година в Клиниката по Съдова хирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда се извършват средно 1400 операции, 70% от които са на артериални съдове, като при 55% от тях се прилагат ендоваскуларни методи. Специалистите на клиниката рутинно извършват и хибридни съдови интервенции.