За нас


Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда е най-голямото лечебно заведение в България, построено и развито с частни инвестиции. Болницата е открита през 2006 г. като част от здравната група на японския лекар и предприемач д-р Торао Токуда. От 2016 г. е част от най-голямата група лечебни заведения в страната - Аджибадем Сити Клиник.
Лечебното заведение е разположено в София, в южната част на кв. Лозенец на 27 хил. кв. м. площ (52 хил. кв. м. разгърната площ). Има капацитет 670 легла, напълно адаптирани към индивидуалните нужди на пациентите, в 39 клиники и отделения, 3 медико-диагностични лаборатории, 22 операционни зали, 4 ангиографски лаборатории, спешно отделение и център за клинични проучвания. Структурата на лечебното заведение е многопрофилна и предлага комплексна здравна помощ в почти всички медицински направления. На територията й работи и най-големият диагностично-консултативен център в страната – Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда е призната за Научна организация от Министерство на науката и образованието с възможности за провеждане на докторски програми и процедури за заемане на академични длъжности. УМБАЛ Токуда е носител на множество национални и международни отличия и награди.

 

Видео

Новият акушеро-гинекологичен и неонатологичен комплекс в Болница Токуда

Пусни видео

Новият акушеро-гинекологичен и неонатологичен комплекс в УМБАЛ Токуда

Заедно с Гери Малкоданска ви представяме чрез панорамен 360-градусов изглед нашия изцяло обновен акушеро-гинекологичен и неонатологичен комплекс. Чрез него успяхме да осъществим нашата идея да съберем по удобен начин всички грижи за майки и бебета в един комплекс на един етаж. Направихме го, защото вярваме, че вие, скъпи майки, жени и бъдещи родители, заслужавате най-добрите условия, в които да посрещнете вашата най-съкровена мечта, да прегърнете най-милите ви същества и да се чувствате добре.

Аджибадем Сити Клиник представлява най-голямата здравна група в България - обединение на едни от най-добрите болници в страната и същевременно част от международен здравен холдинг с множество медицински структури по света.

Аджибадем Сити Клиник включва лидерите в частното здравеопазване в България: Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и лечебните заведения от групата на Сити Клиник – Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник Младост в София и Медицински център във Варна. С четирите си локации заедно групата е най-мащабната структура в сектора на здравеопазването у нас. Тя обединява три болници и един медицински център, над 2500 медицински специалисти, 700 от които лекари, 750 легла и комплексно обслужване на пациенти в почти всички сфери на медицината.

Здравната група се отличава с модерно технологично оборудване, уникални за страната медицински услуги и иновативни техники за диагностика и лечение, превенция на спешни състояния и здравни грижи в почти всички медицински направления.   

Обединяваме нашите усилия, за да Ви предложим нов модел комплексна грижа

Основна мисия на Аджибадем Сити Клиник е да обединим нашите усилия, за да предложим най-комплексната грижа за Вашето здраве от утвърдени специалисти с помощта на съвременни методи и последните технологии на модерната медицина.

 • 2021 г.

  Болница Токуда придобива статут на Университетска болница

 • 2016 г.

  Акредитация от световно признатата акредитационна система JCI (Joint Commission International)

 • 2014 г.

   Награда на БАЗП за най-добър медицински център в България 

 • 2009 г.

   Награда на Mark Institute "Най-добра частна болница"

 • 2008 г.

   Награда за тотално управление на качеството "Босей - Стремеж към звездите"

 • 2006 г.

  Награда "Инвеститор на годината"

 • 2006 г.

  Официално откриване - ноември 2006 г.

 • 2004 г.

  Първа копка - месец май 2004 г.

История на Болница Токуда

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е официална открита на 28 ноември 2006 г. като част от международната болнична верига Токушукай Медикъл Корпорейшън, собственост на д-р Торао Токуда - японски лекар и общественик, депутат в японския парламент, философ и автор на редица книги и публикации. Болница Токуда е първата болница в България със 100% чуждестранна инвестиция и най-голямата частна болница в страната и региона.
  
Откриването на Болница Токуда през 2006 г. предствалява най-мащабната инвестиция в здравеопазването, каквато в България не е правена в продължение на повече от 30 години. По тази причина през 2006 г. болницата печели наградата "Инвестиция на годината", а през същата година й е присъдено и престижното отличие "Сграда на годината" заради съвременния дизайн и проект с мисъл за удобството на пациентите и работещите в него. През 2007 г. д-р Торао Токуда е удостоен с най-високото държавно отличие от президента на Република България - Орден "Стара Планина І степен". 
 
От 2016 г. Болница Токуда е част от най-голямата верига лечебни заведения в България - Аджибадем Сити Клиник, която включва 4 болници, 4 медицински центъра, над 2500 медицински специалисти, 700 от които лекари и 750 легла. Аджибадем Сити Клиник е част от здравната верига на Аджибадем – една от най-големите медицински структури в Турция. Глобално веригата е част от базираното в Малайзия публично дружество IHH Healthcare Berhad - световен лидер в предоставянето на висококачествени здравни услуги. IHH оперира в 10 страни (включително Малайзия, Сингапур, Турция, Индия, Китай, ОАЕ и др.), представена е с 52 болници и има над 30 000 служители. 

Основател на Болница Токуда и Изпълнителни директори през годините

УМБАЛ Токуда

Награди

Партньорства

Връзки с обществеността

Основната цел на ПР специалистите на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е създаването, поддържането и максималното улесняване на двустранната комуникация, разбирателство и сътрудничество между лечебното заведение и обществеността. Нашата публика са не само пациентите, но и всички онези хора, които се отнасят отговорно към своето здраве и се интересуват от съвременните достижения на медицинската наука и практика.  

Ние работим в следните насоки:

 • Повишаване на здравната култура и промоция на здравето - провеждаме училища за пациенти и родители, дни на отворените врати, кампании за профилактика и ранна диагностика с безплатни  прегледи и др.
 • Представяне на съвременните методи на лечение и диагностика, които вече са достъпни и за пациентите в България и региона 
 • Организация и провеждане на специализирани събития - семинари, конференции, симпозиуми, пресконференции и др.
 • Корпоративни комуникации - информираме Ви за развитието на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда и целия медицински комплекс
 • Текущо отразяване на дейността на болницата - подпомагаме журналистите при отразяване на теми, свързани със специалистите и прилаганите методи на диагностика и лечение в Токуда.

 

За контакти:

Александра Димитрова 

Маркетинг експерт и PR
Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда
aleksandra.dimitrova@acibademcityclinic.bg

Надина Георгиева

Маркетинг експерт и PR
Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда
nadina.georgieva@acibademcityclinic.bg