Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда разполага с модерно отделение по Лъчетерапия. В структурата се лекуват над 1000 пациенти годишно в целия спектър онкопатология, подлежаща на този тип терапия.

Отделението е оборудвано с два линейни ускорителя. Апаратурата дава възможност за лечение с променлив интензитет на дозата (IMRT), което позволява да се прилагат значително по-високи дози на лъчелечение при максимално запазване на здравите органи и тъкани.

Втората машина, пусната в действие през пролетта на 2018 г. е линеен ускорител от най-ново поколение Halcyon на водещия в света производител Varian. Апаратът прилага съвременните терапевтични схеми с повишена прецизност и бързина спрямо линейните ускорители от предишната генерация.

Отделението се специализира и в извършването на радиохирургични интервенции, които имат широко приложение и медицински ефект при лечение на мозъчни тумори и първични тумори и метастази по цялото тяло.

Апаратура

Линеен ускорител HALCYON
Линеен ускорител HALCYON
  • УМБАЛ Токуда

Високата ефективност на линейния ускорител се дължи на прецизно визуализиране на пациента и тумора, както и на бързината и точността на действието му. Той се отличава от традиционните апарати за лъчелечение и със специално проектиран интегриран дизайн, който осигурява комфорт и сигурност за пациента.

Виж повече