Aa

Медицинска онкология

Запази час
В Клиниката по Медицинска онкология се приемат и лекуват болни с всички видове солидни злокачествени тумори:

С най–голяма честота са: рак на млечна жлеза, бял дроб, дебело и право черво, яйчници, простата, тестиси, ендометриум, тумори на главата и шията и др.
По-редки локализации са: невроендокринни тумори, гастроинтестинални стромални тумори, малигнен (злокачествен) меланом в метастатичен стадий, рак на пикочния мехур, бъбрека, първични и вторични мозъчни тумори и др.
С оглед изключителните възможности за диагностика на лечебното заведение на европейско и световно ниво, тук могат да се диагностицират, стадират и проследяват пациенти с всички солидни тумори. Това позволява за всеки болен да се изготвя индивидуален лечебен алгоритъм на поведение, за да бъде предоставена персонализирана грижа, включваща най-съвременни методи на лечение.

В посочения персонален лечебен алгоритъм, се посочва видът и начинът на диагностика, лекарственото лечение с химиотерапия, таргетно (прицелно) лечение, ендокринна терапия, конвенционално лъчелечение, интензивно модулирано лъчелечение или радиохирургия.

Клиниката разполага с най-модерни условия за провеждане на противотуморно лечение, като за всеки болен са осигурени възможности за въвеждане на противотуморни лекарства при най-голям комфорт на болния, централизирано роботизирано разтваряне на лекарствата, проследяване на венозните съдове с ехограф, при включване на източник за вливане, инфузионни помпи (устройства за апаратурно венозно вливане), с което се постига оптимално контролиране на концентрацията и потока на лекарсвата към организма.

Клиниката разполага със звена за консултация, подготовка на болните за Онкологична комисия, насочване за необходимите изследвания, нужни за изграждане на диагнозата и последващото лечение, както и кабинет за диспансеризация на онкологични пациенти.

Галерия

0H4A4561
0H4A4534
0H4A4522
0H4A4448
0H4A4500

Симптоми, диагнози и процедури

Видео

Пусни видео

Интервю на проф. Асен Дудов в "Денят започва с Георги Любенов' по БНТ

В месеца за борба с рака на гърдата проф. Асен Дудов, медицински директор и завеждащ отделението по Медицинска онкология, призова властите у нас да внедрят Европейския план за борба с рака възможно най-скоро, за да може страната ни да получи по-голям достъп до високотехнологично лечение на онкоболните. В предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ той напомни, че превенцията е най-добрият начин за намаляване на смъртността от онкологични заболявания. Според него нормативната уредба у нас трябва да се промени, за да защити в по-голяма степен раковоболните. "България е изключителен длъжник на раковоболните, защото са дискриминирани", изтъкна проф. Дудов в студиото на БНТ По думите му пациентите с онкологични заболявания у нас са изключително уязвими на пазара на труда, например. Проф. Асен Дудов допълни, че с малки изключения, всички онкоболни може спокойно да се ваксинират срещу COVID-19. Той очаква след края на пандемията у нас да има ръст в броя на хората с онкологични и други хронични заболявания, защото в момента много хора се притесняват да отидат на профилактичен преглед.

Пусни видео

Какво трябва да знаем за рака на гърдата? - интервю на проф. д-р Асен Дудов пред "100% Будни" по БНТ

В началото на 2021 г. Световната здравна организация обяви рака на гърдата за най-разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата. A през октомври като Световен месец за борба с карцинома на млечната жлеза, традиционно се провежда информационна кампания за повишаване информиранността за превенция.

Темата коментира проф. д-р Асен Дудов, медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Младост, завеждащ Отделението по Медицинска онкология и председател на Българското онкологично научно дружество.

Пусни видео

Пациентски форум „Костно здраве при рак на гърдата“

Каква е ролята на ранната диагностика и лечение на метастатичната костна болест за качеството на живот на пациента, защо е важно да се придържаме към лечението на метастатичната костна болест и как да се грижим за себе си, как да овладеем депресията и тревожността, съпътстващи заболяването - основни теми във фокуса на форума за пациенти "Костно здраве при рак на гърдата".