Видео галерия

 • Пусни видео

  Съвети на лекарите за пациентите със сърдечно-съдови заболявания

  Д-р Владислав Пакеров, кардиолог в Аджибадем Сити Клиник Младост, разказва за опасните сърдечно-съдови заболявания. Защо комбинацията с повишаващите се температури често е фатална, вижте във видеото

 • Пусни видео

  Най-честите детски контузии през лятото

  Лятото е тук и игрите и забавленията навън са неизбежни, особено за децата. Това обаче поражда особени притеснения у родителите за травми и наранявания, които децата могат да получат в процеса на игра. За какво е нормално да се тревожим и кое е излишно притеснение - по темата говори д-р Траян Нинов, ортопед в Аджибадем Сити Клиник Младост

 • Пусни видео

  Кои са най-честите уроинфекции през лятото?

  Какви са най-честите причини за урологични проблеми през лятото и кои са най-честите симптоми? Какви са инфекциите при мъжете и при жените и може ли храненето да е причина за урологични проблеми? Вижте във видеото отговорите на тези и други въпроси от д-р Севделин Манчев, уролог в Acibadem City Clinic Младост -- https://bit.ly/3xIH5Rh

 • Пусни видео

  Децата и летните вируси: говори д-р Тодор Тодоров

  Колко опасни са летните вируси за децата? Как можем да ги предотвратим? И кога и да се обърнем към педиатър? Вижте във видеото съветите на д-р Тодор Тодоров, педиатър в Acibadem City Clinic Младост, които сподели в „100% будни“ по БНТ 1

 • Пусни видео

  Биофийдбек - същност и приложение на терапията

  Едва ли може да си представите, че има машина, която улавя тревожните мисли и стреса, чрез датчици за влажност на кожата и честота на пулса. Тази машина, не просто ви поставя диагнозата, но и тренира тялото ви да се освободи от напрежението. Клиничният психолог д-р Маргарита Тарейн заяви за "Пулс" по NOVA NEWS, че това може да се случи и на хора, които никога не са имали такъв проблем.

 • Пусни видео

  Костно здраве при рак на гърдата

  Как да се грижим за себе си и как да овладеем депресията и тревожността, съпътстващи заболяването - всички тези теми и още са във фокуса на форума за пациенти "Костно здраве при рак на гърдата".

 • Пусни видео

  Д-р Хедер: Диетите за отслабване не работят в дългосрочен план

  Каква е етимологията на затлъстяването и по какъв начин питателните и житейските ни привички могат да доведат до струпване на ненужно телесно тегло? Това разкрива доктор Светлана Хедер, ендокринолог в Acibadem City Clinic Младост, в здравното предаване „Линия Здраве“.

 • Пусни видео

  Честит Световен ден на здравето

  Честит Световен ден на здравето и професионален празник на здравния работник. Днес отдаваме заслужена благодарност и признание на медицински специалисти, борещи се за най-ценното - грижата за човешкия живот!

 • Какво представлява нуклеарната медицина?

  Пусни видео

  Какво представлява нуклеарната медицина?

  Ролята на нуклеарната медицина при диагностика и проследяване на злокачествени заболявания е незаменима, поради възможността за ранна и точна диагностика. Вижте повече по темата в интервюто на доц. Павел Бочев за 100% Будни по БНТ

 • Пусни видео

  Лъчетерапията и онкологичните заболявания

  По повод кампанията "За бъдеще без рак" на групата Аджибадем Сити Клиник в борбата с рака, беше организирана дискусия с част от нашите водещи специалисти, които разказаха за новостите в лъчелеченето. Срещаме ви с Д-р Николай Недев, началник отделение по Лъчелечение и радиохирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост, както и с Д-р Калоян Йорданов, началник на отделение по Лъчетерапия и радиохирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

 • Пусни видео

  Какво трябва да знаем за комплексното лечение на рака?

  Популярното лице от екрана и социалните платформи - Диляна Попова, подкрепи кампанията "За бъдеще без рак" на Аджибадем Сити Клиник. Заедно със специалистите от Болница Младост Диляна се включи в серия от видеа с най-често задаваните въпроси от пациенти. Вижте видеото за комплексното лечение на рака, където на въпросите на Диляна отговаря д-р Николай Недев, ръководител на Отделението по лъчетелечение и радиохирургия.

 • Пусни видео

  Интервю на проф. Асен Дудов в "Денят започва с Георги Любенов' по БНТ

  В месеца за борба с рака на гърдата проф. Асен Дудов, медицински директор и завеждащ отделението по Медицинска онкология, призова властите у нас да внедрят Европейския план за борба с рака възможно най-скоро, за да може страната ни да получи по-голям достъп до високотехнологично лечение на онкоболните. В предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ той напомни, че превенцията е най-добрият начин за намаляване на смъртността от онкологични заболявания. Според него нормативната уредба у нас трябва да се промени, за да защити в по-голяма степен раковоболните. "България е изключителен длъжник на раковоболните, защото са дискриминирани", изтъкна проф. Дудов в студиото на БНТ По думите му пациентите с онкологични заболявания у нас са изключително уязвими на пазара на труда, например. Проф. Асен Дудов допълни, че с малки изключения, всички онкоболни може спокойно да се ваксинират срещу COVID-19. Той очаква след края на пандемията у нас да има ръст в броя на хората с онкологични и други хронични заболявания, защото в момента много хора се притесняват да отидат на профилактичен преглед.
 • Пусни видео

  Какво трябва да знаем за рака на гърдата? - интервю на проф. д-р Асен Дудов пред "100% Будни" по БНТ

  В началото на 2021 г. Световната здравна организация обяви рака на гърдата за най-разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата. A през октомври като Световен месец за борба с карцинома на млечната жлеза, традиционно се провежда информационна кампания за повишаване информиранността за превенция.

  Темата коментира проф. д-р Асен Дудов, медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Младост, завеждащ Отделението по Медицинска онкология и председател на Българското онкологично научно дружество.

 • Пусни видео

  Пациентски форум „Костно здраве при рак на гърдата“

  Каква е ролята на ранната диагностика и лечение на метастатичната костна болест за качеството на живот на пациента, защо е важно да се придържаме към лечението на метастатичната костна болест и как да се грижим за себе си, как да овладеем депресията и тревожността, съпътстващи заболяването - основни теми във фокуса на форума за пациенти "Костно здраве при рак на гърдата".