Aa

За нас

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост е основана в края на 2015г., a размерът на инвестицията в нея надхвърля 70 млн. лева, от които над 40 млн. лева са отделени за модерно оборудване и авангардни медицински технологии.

Лечебното заведение е разположено на 8 етажа и предоставя комплексна грижа за онкоболни пациенти, както и отделни звена по Съдова хирургия, Хирургия на гърда, Медицински център и Център за профилактика на здравето. Клиниките по Медицинска онкология, Лъчетерапия и радиохирургия, Нуклеарна медицина, Образна диагностика, Обща и Клинична патология и Гастроентерология обединяват възможностите на медицинската онкология (химиотерапия, имуноонкологично лечение, таргетна терапия, ендокринна терапия), заедно с останалите основни методи в онкологията. Предлагат се всички най-съвременни терапевтични подходи, спрямо стандартите на Европейската и Американската асоциации по онкология. 

Болницата е оборудвана с 3 апарата за лъчелечение от най-висок клас, един от които е за брахитерапия. Центърът развива пълния обем високотехнологична образна диагностика – 1,5 Тесла Магнитен резонанс, 128-срезов Компютър томограф, както и нуклеарна медицина, включваща други два свръхмодерни хибридни апарата за диагностика на онкологични заболявания – SPECT/CT и PET/CT. Внедрена е и първата за България дигитална 3-измерна мамография с томосинтез, която се превръща в “златен стандарт” в света за диагностика на заболяванията на млечната жлеза. 

В модерното лечебно заведение работят водещи специалисти, утвърдени в световноизвестни клиники в Европа и света. Медицинският персонал надхвърля 250 лекари и професионалисти по здравни грижи.

Висококачествена здравна грижа за пациентите

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост е една от двете болници в България акредитирана с международния стандарт за качество и безопасност в здравеопазването – Joint Commission International (JCI) и е част от водещата група в сферата на здравеопазването в България, Аджибадем Сити Клиник, с 3 болници и 4 медицински центъра. Болницата е проектирана от HKS, водещо американско архитектурно бюро, специализирано в създаване на лечебни заведения и проектирало водещи болници в целия свят. Концепцията за изграждане на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост е разработена по модел на Университетския център "МД Андерсън" в Хюстън, САЩ, който е най-добрият онкологичен център в света.

 • 2019

  JCI Реакредитация на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ

 • 2017г.

  JCI Aкредитация на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ

 • 2016г.

  Сливане на Болница Токуда, City Clinic и Acibadem

 • 2015г.

  Откриване на City Clinic Онкологичен център

Дарителство

Болниците от групата на Аджибадем Сити Клиник имат целогодишна активна кампания за набиране средства за подпомагане лекарите и дейността на болниците. Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на техническо оборудване, консумативи и апаратура за медицинския персонал и лечебните заведения.