Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда отпразнува хилядната операция с роботизираната система Да Винчи.

По повод празника нашите партньори от Sofmedica организираха събитие, с което поздравиха нашите хирурзи за тези 1000 операции с робота Да Винчи.

Началото на роботизираните операции в болницата е поставено през 2017 г. от акушер-гинеколога д-р Лъчезар Танчев и от началник Клиника по урология, проф. Калоян Давидов. Впоследствие с Да Винчи започват да оперират началник Клиника по чернодробно-жлъчна, панкреатична и обща хирургия - проф. Кирил Драганов и доц. Веселин Маринов - началник сектор Минималноинвазивна и лапароскопска хирургия, както и завеждащият Отделението по гръдна хирургия - доц. Цветан Минчев.

Днес Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда е единствената болница в България, в която се извършват роботизирани операции от 5 екипа в 4 области -  урология, гинекология, горемна и гръдна хирургия.

"Роботът Да Винчи представлява един манипулатор, който се управлява от човешка ръка. Той не може сам да извършва операции и дава един перфектен 3D образ на оператора. Все едно операторът е влязъл съвсем близо до обекта, по който работи", обяснява доц.  Цветан Минчев.

Роботът Да Винчи е символ на най-модерната здравна грижа. За хирурзите роботът е гаранция за бързина, прецизност, сигурност и минимална кръвозагуба. На пациентите той дава спокойствие и увереност, че ще преминат през операцията без огромни разрези, с по-малка хирургична травма и болка и ще се възстановят максимално бързо.

Благодарим на нашите първокласни хирурзи и техните екипи: проф. Давидов (Урология), доц. Минчев (Гръдна хирургия), проф. Драганов (Коремна хирургия), д-р Танчев (Гинекология) и доц. Маринов (Коремна хирургия).

Желаем ви 100 пъти по толкова успешни операции и спасени животи!