• Клинични интереси

  Клинични интереси

  - Аналитична психосоматика и психотерапия при пациенти с различни соматични заболявания, афективни, тревожни и други психични разстройства.

  - Особености на работата с кризисни състояния и терминално болни пациенти. - Психични аспекти на взаимоотношението лекар-пациент и медицинска етика.

 • Спецификации и квалификации

  Спецификации и квалификации
  Доктор по клинична психология в областта на аналитичната психосоматика на онкологичните заболявания. Обучава се в психотерапия от 1997 г., през 2008г. започва формиране в психоанализа. Специализира психоаналитична психосоматика към Институт „Pierre Marty”, Париж. Частна психотерапевтична практика от 2005 г. Притежава опит в индивидуална и групова психотерапевтична работа с различни психични разстройства, пациенти с онкологични и други тежки заболявания, и техните близки, психосоматични разстройства и терминалноболни пациенти (стаж в Мобилен екип за палиативни грижи, Университетска болница „Pitié-Salpêtrière – Charles Foix”, Париж). От 2010 г. сътрудничи на "Асоциация на пациентите с онкологични заболявания" като супервизира екип от психолози и е лектор по психоонкология за лекари и медицински сестри. От 2013 г. работи като клиничен психолог към Токуда Болница и от 2016 г. към Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център. Сертифициран водещ на Балинтова група. Основател на "Българска асоциация по психоонкология" и неин председател от 2013г. до 2017г. Чужди езици: Английски и френски език
 • Членства в научни дружества

  Членства в научни дружества
  Пълноправен член на "Международната асоциация по психоонкология" Член на асоциация “Българско психоаналитично пространство” и “Българско Балинтово общество” Почетен член на “Българска асоциация по психоонкология”
Свързани блог статии

Свързани блог статии

Александър Миланов: "Лекарите имат граници на това, което като човешки същества могат да понесат, тук няма егоисти, има факти от реалността и битка за спасяване на живота"