Бебешка социализация

Инициатива с фокус ранно детско развитие, майчинство и родителство
Научете повече

Бебешка социализация е инициатива на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и екипа на Центъра за клинична психология и психосоматика с фокус ранно детско развитие, майчинство и родителство, която стартира през юни 2023 г. 

Следващото събитие ще се проведе на 13 април, събота, от 10 ч., в Детския център на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда (ет. 1, вляво от централен вход и регистратура). Необходимо е предваритeлно записване. Заяви присъствие във формата по-долу.

Бебета до 12-месечна възраст и техните родители ще могат да поговорят, да поиграят и общуват помежду си с участието на проф. Моника Богданова, психоаналитик (и на бебета). 

Във времето, в което живеем връзката помежду ни става все по-предизвикателна, трудна, объркана, динамична. В забързаното ежедневие, в условия на несигурност, при липса на достатъчно места за среща, Бебето има своите въпроси и преживявания. 

Как общува бебето?
Как разказваме на Бебето случващото се и как го вписваме в живеенето? 
Може ли да направи връзка с друго Бебе, с непознат?

Това са само някои от въпросите, за които ще отворим пространство за размисъл.

Заяви присъствие за Бебешка социализация

Събитието ще се проведе на 13 април, събота, от 10 ч., в Детския център на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда (ет. 1, вляво от централен вход и регистратура).

Бебета до 12-месечна възраст и техните родители ще могат да поговорят, да поиграят и общуват помежду си с участието на проф. Моника Богданова, психоаналитик (и на бебета).

Записване за събитието

Давам съгласие личните ми данни да бъдат обработвани за маркетингови цели съгласно т.3.4. от <a target="_blank" sfref="[documents|OpenAccessDataProvider]38d5ea90-37b4-4a6b-9e5c-7cebb3fb8a7f" href="https://acibademcityclinic.bg/docs/default-source/privacy-files-gdpr/politikata-za-poveritelnost-otnosno-lichnite-danni-obrabotvani-chrez-internet-stranicata-na-adzhibadem-siti-klinik.pdf?sfvrsn=24d507e6_32" title="Уведомление за поверителност">Уведомление за поверителност</a>
Проф. дпн Моника Богданова, психоаналитик

Проф. дпн Моника Богданова e психоаналитик, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, Факултет по педагогика. Защитава докторат на тема: „Приемното семейство като алтернативна форма за отглеждане и възпитание да деца, лишени от родителска грижа”. Доктор на педагогическите науки става със: „Синергичен модел за професионално ориентиране и консултиране на деца и младежи със специфични потребности”.

Ангажирана е с каузата на бебетата и децата в България от 2010 г., развивайки френския и немския опит. Има над 100 публикации, последните, от които са „Посрещане на новороденото през думите и в света. Перинаталност и психоанализа“, „Бебето, детето и техният език“, „Въпросът за тялото в клиничната практика“. 

 

Прочетете повече в блога ни

Проф. Богданова за важността на ранната бебешка социализация

УМБАЛ Токуда