На 26 август, събота, отново ще се проведе Бебешка социализация в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Инициативата е на екипа на Центъра за клинична психология и психосоматика с фокус ранно детско развитие, майчинство и родителство.

Събитието ще се състои от 10 часа, в Детския център на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда (ет. 1, вляво от централен вход и регистратура). Бебета до 12-месечна възраст и техните родители ще могат да поговорят, да поиграят и общуват помежду си с участието на проф. Моника Богданова, психоаналитик (и на бебета).

Децата идват придружени от близък (майка, баща, баба, дядо или др.), за да прекарат толкова време, колкото искат – без предписания или диагнози. Не се дават „рецепти за ...“ – семействата идват за разговор, за да общуват, в присъствието на детето, което живее своя живот, откривайки социалните отношения и взаимодействайки с други. Основната идея е да се създаде място на думите, където детето, „малкото“ човешко същество, е прието в първо лице.“, посочва проф. Богданова.

Необходимо е предваритeлно записване ТУК

Как общува бебето?
Как разказваме на Бебето случващото се и как го вписваме в живеенето? 
Може ли да направи връзка с друго Бебе, с непознат?

Това са само част от въпросите, за които ще отворим пространство за размисъл.

Очакваме Ви!