Всяка година на 4 февруари отбелязваме Световния ден за борба с рака. Инициатива, която обединява общности от цял свят с една цел – да изразят своята подкрепа за онкоболните пациенти и да предприемат лични действия за едно по-здраво общество.

Тази година ще отбележим Световния ден за борба с рака с кампанията "Не си сам в борбата с рака". Поставянето на диагноза, свързана със злокачествено заболяване, е изключително травматично събитие и променя, както целия живот на диагностицирания, така и живота на неговото семейство и близки. Животът в новата реалност на диагнозата изисква трудна адаптация към един различен живот, изпълнен с трудно лечение и тревожно очакване на резултати. Когато фактите са неоспорими идва време за битка, в която са нужни много съюзници. Точно тогава насреща идва мултидисциплинарният екип от специалисти на  Аджибадем Сити Клиник Младост. Защото силно вярваме, че никой не трябва да води тази битка сам. 

"Хората често не знаят какво точно означава "Мултидисциплинарен екип" на практика. Затова давам един обикновен пример: ние сме като едно семейство, живеещо под един покрив. Лекарите от различните мецицински специалности - онколози, радиолози, образни специалисти, медицински сестри, клиничните фармацевти и психолози, всички онези други медицински специалисти, пряко обвързани с лечението на онкоболните пациенти. Целта е да се създаде процес, в който различните специалисти работят заедно в екип, за една пълноценна грижа за пациента", коментира проф. Дудов, завеждащ Клиниката по Медицинска онкология в болницата.

"Стресът от диагнозата "рак" винаги е огромен. Няма хора, които истински са готови да я чуят за първи път. От изключително значение за пациентите е те да намерят лекар, който ще намери време да им обясни какво им предстои и на когото да се доверят. Всеки пациент се нуждае от персонализирана грижа, като най-съвременните методи на лечение са само един множеството компоненти на успешното лечение. Ролята на всеки един специалист е да даде яснота и спокойствие, освен да лекува", добавя д-р Недев, завеждащ отделението по  лъчетерапия и радиохирургия.

"Една от най-важната ни задача като лекари е да не спираме да говорим и обучаваме нашите пациенти за важността на различните скринингови изследвания, които проведени навреме биха могли да спасят живот", казва доц. Веселка Стойнова, завеждащ клиниката по Образна диагностика. 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Аджибадем Сити Клиник Младост разполага с най-модерни условия за провеждане на противотуморно лечение, което предоставя комплексна медицинска грижа на пациенти с рак. То съчетава високотехнологична апаратура, специалисти от всички направления в онкологията, продължаващо наблюдение, приятелска обстановка и психологическа подкрепа за пациентите и техните близки.

Наличието на тесни специалисти с богат опит в лечението на онкологични заболявания, които заседават на ежеседмични туморни бордове, на които се обсъждат всички промени в пациентите и техните лечения, прави Аджибадем Сити Клиник Младост предпочитано място за лечение. 

Обособените клиники по Медицинска онкология, Лъчелечение и радиохирургия, Нуклеарна медицина, Образна диагностика, Гастроентерология и хепатология в Аджибадем Сити Клиник Младост предоставят на пациентите най-съвременното лечение на онкологични заболявания и предоставяне на индивидуален подход към всеки пациент.