Всяка година на 4 февруари отбелязваме Световния ден за борба с рака. Тази година Аджибадем Сити Клиник отбелязва поводът с кампанията "Не си сам в борбата с рака", която включи и малък жест на подкрепа и внимание към всички пациенти в Клиниката по Медицинска онкология. Кампанията поставя акцент върху важността на комплексното лечение, планирано и проведено от мултидисциплинарен екип специалисти, експерти в областта на онкологичните заболявания.  

Важно да се знае, че ракът не е една болест, а около 200 различни нозологични единици, с различна прогноза, различно протичане и много често – различно лечение. Така, например, в един и същи орган може да има различни видове рак (ракът на гърдата, бива няколко вида), всеки от които се лекува с различни лекарства, реагира се с различно общо поведение и носи различна прогноза. Затова се налага специална диагностика, която се определя от лекуващите медицински онколози.

Предвид сложната природа на злокачественото заболяване СЗО е приела стандарти за съвременна терапия. От изключителна важност е, обаче, тази терапия да се адаптира според клиничните показатели и специфични нужди на всеки пациент. Това налага нуждата за всеки болен да се изготвя индивидуален лечебен алгоритъм на поведение, за да бъде предоставена персонализирана грижа, включваща най-съвременни методи на лечение.

---------------------------------------------------

Избор на лекар и лечебно място за провеждане на лечението

От изключително значение е да намерите лекар, на когото да се доверите и който ще намери време да ви обясни какво ви предстои от тук нататък. Препоръчително е да си запишете час за консултация с някой от водещите медицински онколози в страната. Така ще можете да зададете своите въпроси за бъдещите етапи на лечение или да се обърнете за съдействие, и съвети в процеса на лечение. При избора си на лечебно заведение търсете такова с опит в лечението на онкологични заболявания, където работят доказани специалисти и прилагат най-съвременните и иновативни методи на лечение.

Аджибадем Сити Клиник Младост разполага с най-модерни условия за провеждане на противотуморно лечение, което предоставя комплексна медицина на пациенти с онкологични заболявания. То съчетава високотехнологична апаратура, специалисти от всички направления в онкологията, продължаващо наблюдение, приятелска обстановка и психологическа подкрепа за пациентите и техните близки.