Денят на родилната помощ - Бабинден  бе отбелязан с тържествен ритуал и водосвет за здраве в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. На 21 януари празнуват всички акушери, гинеколози, неонатолози и сестри - хората, свързани с най-щастливия миг - появата на човешкия живот.

Отец Радко изпълни ритуал за здраве на бебетата и на медицинските специалисти и поръси със светена вода отделенията по Акушерство и високорискова бременност и Неонатология. „Нека Бог да ви благослови, да ви даде много благодатни сили в работата и да се раждат много деца в болницата и в нашата родина“, пожела той. Както традицията на Бабинден повелява, млада родилка изми ръцете на акушерката Таня Кушева.

Изпълнителният директор на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда д-р Венелина Милева приветства медицинските екипи по случай празника, пожела им здраве и им благодари за усилията и постигнатите високи резултати. 

„Благодаря на всички Ви за професионализма и екипната работа в името на новия живот. Над 1600 деца поеха първата си глътка въздух в болницата през изминалата година, дадохме надежда на над 500 жени чрез нашия Инвитро център, а над 2500 деца преминаха през специализираните грижи на неонатологичното ни отделение“, каза д-р Милева.

Вижте моменти от празника в галерията.