За първи път в историята ПФК Левски и ПФК ЦСКА се изправят в приятелски двубой под наслов „Обединени в грижа за мъжкото здраве“. 

На 17 ноември 2022 г. по четири футболни легенди от всеки отбор ще застанат рамо до рамо с представители на трите лечебни заведения – Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. Инициативата е част от информационната кампания „Обединени в грижа за мъжкото здраве“ на Аджибадем Сити Клиник и е посветена на Месеца на мъжкото здраве – ноември.

В рамките на 60 минути специалисти в различни области на медицината и едни от най-популярните лица от отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА ще облекат еднакви екипи и ще играят приятелски мач, приканвайки мъжете към по-чести профилактични прегледи.

В повечето случаи здравословните проблеми, засягащи мъжете, не се диагностицират навреме. Причината е страхът от преглед при специалист. Данните показват, че ракът на простатата е един от най-често диагностицираните в България. Той се развива без симптоми и най-сигурният начин за благоприятен развой на заболяването са редовните прегледи при уролог и профилактичните изследвания. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишна възраст.

Аджибадем Сити Клиник полага непрестанни усилия, за да повиши осведомеността за здравословните проблеми, засягащи мъжете. Ето защо с тази инициатива Аджибадем Сити Клиник, заедно с отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА цели да привлече обществения интерес към регулярните прегледи и навременната превенция, както и да постави въпроса за личната отговорност към собственото здраве и излизането от зоната на комфорт.

Приятелският мач ще се проведе на 17 ноември при затворени врати. Видео от срещата ще бъде публикувано скоро след това.

Отборът на Аджибадем Сити Клиник ще бъде представен от: 

1.Проф. д-р Калоян Давидов, началник на Клиника по урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда

2. Д-р Адриан Попов, специалист по урология в АСК УМБАЛ Токуда

3. Д-р Димитър Златанов, специалист по урология в АСК УМБАЛ Токуда

4. Д-р Никола Стоянов, специалист по урология в АСК УМБАЛ Токуда

5. Д-р Кристиян Кръстев, специализант в Клиника по урология в АСК УМБАЛ Токуда

6. Д-р Никола Цветков, специализант в Клиника по урология в АСК УМБАЛ Токуда

7. Д-р Любен Станоев, специалист по кардиохирургия в АСК УМБАЛ Токуда

8. Д-р Георги Василев, специалист по кардиохирургия в АСК УМБАЛ Токуда

9. Д-р Зоран Станков, началник на Отделение по инвазивна кардиология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център 

10. Д-р Садко Писин, специалист по кардиология в АСК УМБАЛ Сърдечно-съдов център 

11. Д-р Мирослав Петров от АСК УМБАЛ Сърдечно-съдов център 

12. Динко Нейков, рехабилитатор в АСК УМБАЛ Сърдечно-съдов център 

13. Мелих Карахасаноглу, прокурист на АСК УМБАЛ Сърдечно-съдов център и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост

14. Д-р Камен Недев, специалист по лъчелечение и радиохирургия в АСК УМБАЛ Младост

15. Д-р Траян Нинов, специалист по ортопедия и трвматология в АСК УМБАЛ Младост

16. Д-р Милен Марков, радиолог в АСК УМБАЛ Младост

 

ЦСКА ще бъдат представени от Саша Илич и помощникът му Милорад Пекович, изпълнителният директор на отбора и бивш футболист на “червените” Филип Филипов, а вратар ще бъде - Ивайло Иванов-Пифа. Треньори на тима ще са Димитър Пенев и Джони Велинов.

От отбора на Левски участие ще вземат Даниел Боримиров, Милан Коприваров – Копи, Станислав Ангелов – Пелето, Емил Ангелов – Бабангида, Георги Стоянов, Георги Коруджиев, Димитър Андонов.