Запази час

Център по Ендоурология. Минималноинвазивно и безкръвно оперативно лечение при заболявания на простатата, бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища (уретери и уретра). Роботизирана урологична хирургия с робот Da Vinci. Опитен отдаден екип, високи технологии и избор на най-прецизните и ниско травматични техники.

 

  • Ендоурология при заболявания на простатата, на бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища - уретери и уретра
  • Онкоурология 
  • Лазерно лечение на простатен аденом
  • Ултразвуково разбиване на камъни в бъбреците
  • Урология при деца 
  • Диагностика и лечение на мъжки стерилитет и еректилни смущения
  • Репродуктивна медицина в съдействие със специалистите по лечение на семеен стерилитет
  • Реконструктивна урология

Д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда, и екипът му са сертифицирани за най-прецизната хирургична техника с робот da Vinci.
Роботизираната хирургия е най-авангардната техника за минималноинвазивно оперативно лечение на злокачествени заболявания на простатата, бъбрека, пикочния мехур, както и при запушвания или стеснения по отделителната система. „Развиването на уменията на уролозите за използване на робота da Vinci дава достъп на пациентите у нас до съвременно лечение, еднакво с това, което биха получили във всяка високоразвита страна. Въвеждането на роботизирана урологична хирургия в Болница Токуда е естествена стъпка след разгръщането ни като център по ендоурология, в който щадящите и прецизни техники са основна цел“, казва д-р Давидов.

 

Holmium Pulse 120H - най-модерният лазер в урологията за лечение на доброкачествено увеличена простата

Отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда е оборудвано с най-съвременния лазер в урологичната хирургия. Това е Holmium Pulse 120H.

Апаратът има безспорни предимства при минимално травматичното и безкръвно лечение на заболявания като хиперплазия на простата, камъни в бъбреците и пикочните пътища.

„При този вид лазерно отстраняване на увеличената простатна тъкан (HoLEP) процесът е изключително щадящ. Практиката показва, че при пациенти, лекувани с тази техника, възстановяването е изключително бързо. Катетърът може да бъде отстранен почти веднага, като е възможно пациентът да се прибере вкъщи още в същия ден“, разказва д-р Калоян Давидов, дм – началник на Отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

По време на уретероскопия с лазера могат прецизно да бъдат разпрашени камъни по хода на пикочопроводите и така да се избегнат усложненията. При камъни в бъбреците апаратът позволява едновременното провеждане на лазерна литотрипсия и аспирация на парченцата от раздробения конкремент, уточнява д-р Давидов.

С новите технологични възмжности за лазерно лечение и роботизирана хирургия с робота da Vinci отделението по Урология се утвърждава като водещ Ендоурологичен център в България с богат опит в извършването на модерни, ниско травматични и щадящи оперативни интервенции. 

 

 

Апаратура

Роботизирана хирургия Да Винчи
Роботизирана хирургия Да Винчи
  • УМБАЛ Токуда

В Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се провежда роботизирана хирургия в 4 области - Урология, Гинекология, Коремна и Гръдна хирургия.

Виж повече

Video Gallery

picture

Пусни видео

Лазерно лечение на доброкачествено увеличена простата

Най-модерният и щадящ метод за лечение на доброкачествено увеличената простата в света е с лазер. Научете какво представлява минималноинвазивната процедура от доц. Калоян Давидов, началник на Отделението по Урология, който е извършил първата такава интервенция в България - през 2008 г. в Болница Токуда. От тогава екипът му е извършил над 1000 лазерни операции на доброкачествено увеличена простата.

Запишете своя час за консултация на 02/ 403 4000 и на *5544 Научете повече за процедурата тук http://bit.ly/BPH-Tokuda

#urology #BPH #holmiumlaser #holmium