Д-р Иван Стоянов

Невролог

Завършил е медицина през 1996 г. в МУ-София. След завършването си започва работа в Бърза помощ - София окръг. По-късно постъпва и специализира в клиника по Неврология на УМБАЛ "Царица Йоанна". Специалност по "Нервни болести" придобива през 2006 г. Част от клиниката по "Неврология и медицина на съня " на МБАЛ "Токуда Болница София" е от самото начало.  Владее английски и руски език.

 • Клинични интереси

  Клинични интереси

  Професионалните му интереси са в областта на лечението на мозъчен инсулт, множествена склероза, паркинсонова болест, главоболие, световъртеж и нарушения в равновесието.

 • Образование

  Образование
  Завършил е медицина през 1996 г. в МУ-София. След завършването си започва работа в Бърза помощ - София окръг. По-късно постъпва и специализира в клиника по Неврология на УМБАЛ "Царица Йоанна". Специалност по "Нервни болести" придобива през 2006 г. Част от клиниката по "Неврология и медицина на съня " на МБАЛ "Токуда Болница София" е от самото начало. Д-р Стоянов има интереси в областта на най-съвременното направление в областта на съдовата неврология, осъществяваща модерна инвазивна диагностика и терапия на мозъчния инсулт посредством механична тромбаспирация и тромбекстракция. От 2019г. притежава правоспособност за извършване на дейности с източници на йонизиращи лъчения. Провел е няколко международни обучения и специализации в областта на интервенционалта неврология в Латвия, Швейцария и Турция. 
 • Спецификации и квалификации

  Спецификации и квалификации
  Д-р Стоянов притежава тясна специализация по доплеросонографска диагностика на мозъчното кръвообращение. През 2011 г. придобива правоспособност по ултразвукова диагностика на нервната система и отоневрология от Медицински университет София.
 • Членства в научни дружества

  Членства в научни дружества

  Член е на комисиите за лечение на пациенти с Паркинсонова болест и Множествена склероза. Участвал е в множество научни форуми у нас и в чужбина. Бил е на специализация в Литва, Чехия, Финландия, Япония. Членува в Българското Дружество по Неврология.