Аджибадем Сити Клиник Младост отбеляза Световния ден за борба с рака на гърдата 19 октомври със специално събитие под наслов "Докосване с грижа". Събитието се проведе съвместно с Клиниката по медицинска онкология, Отделението по лъчетерапия и радиохирургия и Клиниката по образна диагностика.

В програмата беше включен символичен акт на отчечатване на розови длани на платно, показващи значението на докосването като първа стъпка в превенцията и лечението на рака на гърдата. 

'Аз съм горд, че тази инициатива бе подкрепена от всички мои колеги, с които всеки ден полагаме усилия за ранното откриване и лечение на жените с това заболяване! Символично и поставихме отпечатъци от ръцете си, показващи значението на докосването както в духовен аспект, така и като човешки акт и проява на нашите лекарски умения.", коментира Проф.д-р Асен Дудов, дм, завеждащ клиниката по Медицинска онкология.

Подчертавайки значението на самопрегледите, Доц. Стойнова, завеждащ Клиниката по образна диагнозатика, подчерта колко важно за успешното лечение на рака на гърдата е установяването му в ранна фаза. Тя посъветва жените да се обръщат към компетентен лекар – рентгенолог – поне веднъж годишно, ако нямат оплаквания, и всеки път, когато имат оплаквания.

Д-р Недев, завеждащ Отделението по лъчетерапия и радиохирургия, акцентира на иновативната техника на лъчелечение на лява гърда, която намалява лъчевото натоварване на сърцето с над 50%, спестявайки много негативни странични ефекти на пациентите.

Репортаж от събитието може да гледате тук.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост е модерно лечебно заведение с водеща роля в диагностицирането и лечението на рак на гърда. Екипът на болницата работи по изцяло нов, иновативен за страната здравен модел, който обхваща цялостни комплексни решения за лечение, фокусирайки се върху мултидисциплинарния поглед това заболяване. Обединява усилията на гинеколози, мамолози и рентгенолози при индивидуализиране лечението на всеки пациент.

--------------------------------------------------------

Само през октомври, може да се възползвате от 15% отстъпка на стандартна и 3D мамография. Можете да запишете своя час за преглед на *5544