За поредна година Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда ще бъде домакин на петата Научно-практическа конференция на тема „Сънят е от съществено значение за здравето“, посветена на Световния ден на съня. Събитието се организира от Българското дружество по неврология и Българското дружество по сомнология и ще се проведе на 18 март 2023 г. в аулата на лечебното заведение на 9 ет.
Мотото на тазгодишния Световен ден на съня "Sleep is essential for health" съвпада с темата на конференцията. Точно като правилното хранене и упражненията сънят е в основата на физическото, психическото и социалното благосъстояние на човека. Световният ден на съня е възможност за насърчаване на здравето на съня.

По време на научно-практическата конференция водещи специалисти и млади колеги ще представят доклади в областта на нарушенията на съня и бодърстването. Събитието е един успешен, мултидисциплинарен форум с вече петгодишна традиция, който дава възможност на всички колеги с интереси в областта на нарушенията на съня, да се срещнат с българските експерти, да обменят опит, знания и нови идеи. Предвидено е време за въпроси, изказвания и дискусия.