Токуда -Безплатни прегледа по повод месеца на мъжкото здраве

Безплатни профилактични прегледи за скрининг и ранна диагностика на рака на простата организират в УМБАЛ Токуда, като част от информационна кампания посветена на мъжкото здраве. Уролозите от болницата ще се извършат над 100 прегледа в рамките на ноември и декември, след предварително записване на час на тел: 02/403 4000.

Целта на инициативата е осигуряване на достъп до навременна и високоспециализирана помощ, тъй като превенцията и ранната диагностика на това злокачествено заболявания е решаваща за хода на неговото лечение. В рамките на инициативата ще бъдат извършвани клинични прегледи на записалите се мъже, които ще включват лабораторно изследване на туморен маркер и ще се дават препоръки за лечение при необходимост.

Безплатните прегледи са препоръчани за мъже над 50 годишна възраст, а при наличие на фамилна обремененост (брат, баща, чичо или дядо с установено заболяване) след навършване на 45 години.

 „Ракът на простата е лечим на 100 %, когато е открит навреме. Заболяването е безсимптомно, а ако се появят сигнали за него, обикновено е твърде късно. Именно заради това по всяко време трябва да се говори, че мъжете могат да се разболеят, но това не е срамно, защото може да им се помогне. Диагнозата рак на простата не е страшна, когато е намерена навреме. В последните години, не само в Европа, но и в България, нараства броят на напълно излекуваните на този вид рак.“, обяснява проф. Калоян Давидов, началник на отделение по Урология.

През този месец наша мисия е да повишим осведомеността при здравословните проблеми засягащи мъжете, като рака на простата и рака на тестисите. За поредна година Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда организира голяма информационна кампания под надслов #сложимустака. Тази година кампанията Мовембър се провежда в партньорство с неправителствената организация CancerCare и софтуерната компания Scalefocus.

Екипът на отделението по Урология има дългогодишен опит в ендоурологията и прилагането на минималноинвазивна лапороскопска хирургия, особено при онкологични заболявания на простатата, пикочния мехур и бъбреците. От няколко години урологичните хирурзи в УМБАЛ Токуда работят с най-модерната роботизирана система Da Vinci и имат огромен опит в най-прецизната и безопасна, за пациента, хирургия

#сложимустака