След повече от четири месеца денонощни грижи и редица спечелени битки малкият герой Ивелин, роден с екстремно ниско тегло от 900 грама, вече е у дома със семейството си, благодарение на неуморните усилия на неонатолозите в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

Ивелин е роден преждевременно в началото на 26 г.с. Той е настанен в интензивния сектор на отделението по Неонатoлогия в тежко състояние, където започва непрестанна борба за спасяването му.

На детето е проведено продължително комплексно лечение – интензивна терапия, двигателна гимнастика и рехабилитация. Въпреки трудностите неонатолозите сътворяват едно малко чудо. В битката своевременно се включват специалисти и от други медицински направления на болницата. След установена хидроцефалия, състояние, което предизвиква задържане на течност в главния мозък, проф. Христо Цеков, началник на Клиниката по Неврохирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда извършва животоспасяваща операция за поставяне на клапа. Ивелин претърпява и операция на очите, която е извършена от д-р Лиляна Димитрова.

Благодарение на професионализма и неуморните усилия на лекарите, продължили повече от четири месеца, Ивелин е изписан. Вече от два месеца е у дома и се радва на любовта на своето семейство.

„Ивелин определено се чувства много добре. Вече тежи почти 5 кг, смее се, гука, заглежда се в различни предмети, разпознава гласовете ни и ни търси. Ние сме много щастливи. Това беше нашата мечта, той да се прибере и да бъдем всички заедно“, сподели майката Кристина Германова.

Специалнa книга с трогващото заглавие „Една история за малък герой и неговите спасители“, написана от майката на момченцето, получиха като подарък лекарите от отделението по Неонатология. Книгата проследява целия престой на Ивелин в болницата и всички интервенции, които претърпява. Разказът е от името на малкия Ивелин. Чрез нея родителите на момченцето изказват най-искрените си благодарности към лекарите.

„Мили лекари, мили хора, обръщам се към вас от името на мама, тати, бате, кучетата и всички онези хора, които ме чакаха да се прибера в моя нов и истински дом. Всички тези хора, които се молеха дни наред, които плачеха, радваха се и не спяха заради всички падения и възходи на моето състояние през всичките дни, прекарани тук в отделението - благодарим Ви! Затова, че дадохте всичко от себе си, за да успея и да мога да живея“, пише майката Кристина Германова от името на своето дете.

Цялата книга можете да прочетете ТУК.