Клиника по неврология и медицина на съня, с ръководител проф. д-р Ив. Стайков - медицински директор на УМБАЛ Токуда, бе отличена с четири награди, по време на XXIII Национален конгрес по неврология, организиран от Българско дружество по неврология, в края на месец май.

Престижните диамантена и платинена награди от европейската инициатива Angels Award, за организация на лечението на исхемичен мозъчен инсулт в острата му фаза, както и две отличия в научните постерни сесии, оценени от Научния комитет на конгреса, получи екипът на клиниката.

Трета награда сред всички 69 постери, участващи в конгреса, бе присъдена на научен постер „Исхемичен мозъчен инсулт при дисекация на вътрешна сънна артерия, в следствие на вторичен сифилис“, с авторски колектив д-р Н. Нейков, д-р А. Сартин, д-р М. Михов и проф. д-р Ив. Стайков.

Научно признание за най-добро представяне получи постер, представящ клиничен случай на хипергликемична хемихорея, с авторски колектив д-р Д. Мицев, д-р Н. Михнев и проф. д-р Ив. Стайков от Клиника по неврология и медицина на съня, д-р Б. Костова от Клиника по вътрешни болести – отделение по Ендокринология, и д-р Н. Денчева от Клиника по образна диагностика.

За поредна година екипът на Клиника по неврология и медицина на съня получи признанието на Българско дружество по неврология, в лицето на колеги – експерти в областта, за високия професионализъм и експертиза, които проявява във всекидневните усилия и грижа за здравето на пациентите.