Клиника по неврология и медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда бе отличена с Диамантена награда за първо тримесечие на 2024 г. в международните награди ESO Angels Awards 2024, инициатива на Европейската организация за инсулти (ESO).  Наградата се присъжда за отлична организация и лечение на исхемичните мозъчни инсулти в острата им фаза. До момента екипът на Клиника по неврология и медицина на съня е носител на общо 17 диамантени, платинени и златни награди от Европейската организация за инсулти.

Оценяването е въз основа на различни показатели, които болниците – част от инициативата „Angels“, следва да покриват. Сред тях са редица диагностични критерии, медицински стандарти и съвременно лечение - от времето на пристигане на пациента до първите животоспасяващи медицински процедури, през процента пациенти с исхемичен мозъчен инсулт, подложени на редица изследвания като компютърна томография или магнитно-резонансна томография и получили най-съвременното лечение – тромболитично и/или ендоваскуларно лечение, до видовете лекарствени продукти, изписани на пациента при напускането на болницата, с които да продължи домашното лечение.

На всеки 30 минути пациент с инсулт, който е имало възможност да бъде спасен, умира или остава трайно инвалидизиран, защото е бил приет в здравно заведение, недостатъчно подготвено за лечение на пациенти с това страдание. Именно, отличията на Европейската организация за инсулти (European Stroke Organisation - ESO) - Angels Awards, селектират болниците с високи резултати в диагностициране и лечение на инсулт, които последователно записват и предоставят данни, с цел подпомагане на изследвания и идентифициране на точки за подобрение в лечението на пациентите с инсулт.