Д-р Татяна Ненкина и д-р Ралица Пенкова представиха уъркшоп на тема "Кога белодробният нодул означава белодробен карцином – тайните на рентгенолога и скрининг за рак на белия дроб".

Специалистите взеха участие в XXI Международен конгрес по медицински науки за млади лекари и студенти. Форумът посреща повече от 600 участници всяка година, а екипът на Клиника по образна диагностика в АСК УМБАЛ Токуда се включва активно за поредна година.

Конгресът дава възможност на студенти по медицина и млади лекари от цял свят да представят изследователската си работа в редица лекции в рамките на няколко дни, както и в различни практически семинари и лекции от световноизвестни учени и лекари. 

Клиника по Образна диагностика на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда предоставя възможност за провеждане на нискодозова компютърна томография за ранна диагностика на рак на белия дроб. Протоколите са адаптирани с тези на Американския Колеж по Радиология (ACR) и Европейската Асоциация за Образна диагностика на гръдния кош (ESTI). Разполагаме със софтуер за автоматична оценка на промените в белия дроб и последващо проследяване.

Свързани отделения