Мовембър е съвременно мъжко движение, което популяризира грижата за мъжкото здраве и набира средства за борба с най-коварните болести сред мъжете - рак на простата и рак на тестисите. Името му се формира от съкращението за мустаци на английски „МО“ и името на месец ноември.

Движението се ражда спонтанно, в Мелбърн, Австралия през 2003г. когато няколко приятели решават да възродят идеята за добре поддържания мустак. Тя бързо прераства в кауза за грижа за мъжкото здраве. Основният фокус на движението е подтикне мъжете към по-чести профилактични прегледи, които те често пропускат. Ежегодно идеята Мовембър набира и средства, които дарява за лечение на онкоболни мъже по целия свят. 

Раковите заболявания се развиват без симптоми и най-сигурният начин за ранно диагностициране и благоприятен ход на заболяването са редовните прегледи при уролог и профилактичните изследвания. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишни.

Аджибадем Сити Клиник Младост подкрепя инициативата #Мовембър с информационна кампания и 15% отстъпка през ноември. Основна цел е повече български мъже да разберат важността от профилактични прегледи и изследвания. 

Запазете час с отстъпка на *5544 с опция Младост