До 3,7 милиона човешки живота могат да бъдат спасени всяка година чрез подходящи стратегии за превенция, ранно откриване и своевременно и качествено лечение на онкологичните заболявания. Това цели и Световния ден за борба с рака, който се отбелязва на 4 февруари всяка година. Това е и месецът, когато целият свят се обединява в усилията си да повиши осведомеността за рака и да подкрепи онези, които се борят с него всеки ден.

Според Световната здравна организация, ракът е втората най-често срещана причина за смърт в света. Всеки един от нас е бил докоснат от влиянието на рака върху близките или познатите ни. Едно от най-важните неща, които можем да направим, за да подкрепим онези от нас, които преминават през трънливия път на "диагнозата рак", е да им вдъхнем надежда, сила и кураж! Един от начините да направим това е като се превърнем в онзи допълнителен и така нужен източник на сила и увереност, който понякога е необходим на един човек, за да преодолее този период по-лесно. Вдъхновени от тази мисия, екипът на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост създаде специална лендинг страница на официалния уебсайт на болницата, където всеки, който желае може да сподели послание на надежда, да вдъхне кураж или да разкаже своята вдъхновяваща история на пациентите в Клиниката по Медицинска онкология на болницата.

В допълнение на инициативата, за всички посетители на болницата ще бъде обособено специално пространство до централния вход, където могат да напишат и поставят посланията си. Целта е една - да съберем всички онези вдъхновяваши истории, които ще донесат усмивка и сила на онези, които се нуждаят от тях точно в този момент. В края на месеца ще отпечатаме специална книга на надеждата "По-силни заедно", която ще бъде предоставена на нашите пациенти от Клиниката по Медицинска онкология.

Нека заедно да превърнем февруари в месец на надеждата и подкрепата. Нека заедно сме по-силни.

---------------------------------