Битката с онкологичната диагноза е тежка и изисква не само медицинско лечение, но и психо-емоционална подкрепа. В областта на медицинската онкология, търсенето на методи за облекчаване на стреса и подобряване на качеството на живот на пациентите е все по-нарастващо. Един от тези методи, който се отличава с ефективността си и възможностите за релаксация, е цветната терапия.

Задвижван от тази идея, екипът на Клиниката по медицинска онкология организира "Цветна терапия" за своите пациенти. Събитието се проведе в партньорство с O`FLEUR, като участие взеха десет дами, пациенти на клиниката. За няколко часа и под професионалното ръководство на флористката Христина Петкова, дамите се забавляваха и създадоха нови познанства и емоции в компанията на цветята.

"Работата с цветя може да бъде и форма на терапия за сетивата. Приятният аромат на цветята и цветовете им могат да предоставят усещане за спокойствие, което е от съществено значение за онкологичните пациенти, които често претърпяват физически и емоционални дискомфорти по време на лечението си", коментира Ангелина Василева, главна медицинска сестра на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

Събитието е по случай Световния месец за борба с рака - февруари и има за цел да помогне на пациентите с онкологични заболявания и техните близки в трудния път на преодоляване на болестта, като им предостави емоционална подкрепа и съпричастност.