Виданка е пациентка на Клиниката по Медицинска онкология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост от 2016г. През изминалите 8 години тя преминава през тежък физически и емоционален път, за да може днес с гордо вдигната глава да вдъхне надежда на всички онези, които преминават през трънливия път на диагнозата "рак".

-----------------------

Здравейте, казвам се Виданка Танева и съм пациент на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост от 2016 година.
Чух диагнозата "рак на гърдата" през 2012 година, когато съвсем случайно напипах бучка в дясната си гърда. Връщайки се назад във времето, помня, че нямах никакви оплаквания, освен едно хлътване около ореола на зърното. Направих мамография, която потвърди диагнозата. Подложих се на операция - секторална резекция с аксиларна лимфна дисекция, като гърдата ми беше запазена.

Последва лъчетерапия и хормонотерапия. През 2016г. туморният маркер започна да се повишава, започнах да усещам и болки в кръста. Направих сцинтиграфия на костите и се оказа, че имам метастази в костите. Направих консултация с Д-р Камен Недев, лъчетерапевт в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. Преминах през лъчелечение по тип екстракраниална радиохирургия. Тогава реших, че ще се лекувам в Аджибадем Сити Клиник Младост.

Моят случай беше поет от д-р Елица Върбанова, която и сега се грижи за моето лечение. Искам да й благодаря за големия професионализъм като лекар и за човечността, която проявява към нас пациентите. Тя е изключително загрижен лекар, отдаден да помага винаги и по всяко време, когато имаме нужда. Благодарности на сестрите в онкологията и на момичетата, които подготвят документите за вниманието към нас пациентите.

Болестта съм я приела като част от мен, по никакъв начин не ми влияе на ежедневието, работя, ходя на танци, срещам се с приятели като всички останали хора. За това спомага и подкрепата от моите близки и прители.

На всички, които чуват диагнозата ,,рак" искам да кажа, че животът продължава и че винаги има надежда, защото медицината напредва постоянно. Важно е да се правят профилактични прегледи и ако има съмнение за заболяване, то да бъде хванато в ранен етап, когато е лечимо.

В момента и аз съм на нов етап лечение и вярвам, че нещата ще се случат по-най добрия начин за мен! Бъдете здрави!