Aa
Електрофизиология и кардиостимулация

Д-р Искрен Гарвански

Кардиолог, Инвазивен електрофизиолог Сърдечно-съдов център

От 2014 г. е част от екипа на Клиниката по кардиология към Аджибадем Сити Клиник, а от 2015 г. на Отделението по електрофизиология и кардиостимуация. 

Провежда специализация по кардиология в УМБАЛСМ Пирогов и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ. Придобива специалност по кардиология през 2018 г.  Преминал обучение по Кардиостимулация и електрофизиология в Будапеща, Унгария.

Автор е на 6 публикации в международни и десетки публикации в български медицински списания. Участвал  екато лектор на редица международни конгреси.

Един от петимата лекари в България със сертификат от Европейското дружество по кардио стимулация за качество и експертиза за извършване на пълния обем процедури в сферата на кардиостимулацията. Единственият електрофизиолог в страната, сертифициран едновременно с двата сертификата на Европейското дружество по кардио стимулация. Притежава сертификат по електрофизиология и сертификат по кардиостимулация.

 • Клинични интереси

  Клинични интереси
  Електрофизиология и кардистимулация.
 • Образование

  Образование
  Д-р Искрен Гарвански завършва медицина през 2013 г. в Медицински Университет-София. 
 • Членства в научни дружества

  Членства в научни дружества
  Член на Български лекарски съюз, Дружество на кардиолозите в България, Лига по хипертония, Европейско кардиологично общество и Европейска асоциация на сърдечния ритъм.
 • Награди

  Награди
  Отличен с първа награда по време на Постерната сесия в рамките на Международния ендоваскуларен конгрес BEC&ISEVS Endovascular Academy 2019 . Постерът представя опита на Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център в  лечението на пациенти с резистентна хипертония чрез ренална денервация. Метод, чрез който се изгарят нервните влакна около бъбречната артерия, като по този начин се постига по добър контрол на артериалното налягане.
Блог статии

Блог статии