74-годишният Исак Коен постъпва в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център с желание да му бъде направена коронарография. Неговият лекуващ кардиолог д-р Виктор Константинов установява, че изследването не е подходящо за пациента, тъй като има множество запушвания и тромбоза на поставен преди 20 години стент.  

Исак има дълга дълга клинична история със сърдечни процедури, а поради напредналата атеросклероза се налага да му бъде извършена сърдечна байпас хирургична операция. Екипът на д-р Асен Келчев му поставя 4 байпаса. След операцията той се възстановява бързо, а специалистите продължават да следят състоянието му неотлъчно.

Въпреки възможността да се лекува в родната си страна Ираел, Исак избира да довери сърцето си на лекарите точно в тази болница заради добри препоръки, които получава от свои близки.

За съжаление година по-късно, октомври 2022 г. Исак получава инсулт, отново поради атеросклеротичните плаки по съдовете на цялото тяло. Прави редица консултации с невролозите д-р Силвия Андонова и д-р Ваня Денева, на които е безкрайно благодарен. След инцидента се възстановява за кратко време и се чувства добре. Лекарите му препоръчат да направи когнитивен тест на родния си език в Тел Авив. Наскоро преминат тест показва успешния напредък, който Исак е постигнал за 6 месеца - с резултат 60% от 100%.

Всички лекари са много внимателни, много грижовни и търпеливи. Абсолютни професионалисти и затова продължавам да посещавам болницата. Това, което ми харесва е, че гледат общо на цялата “картина” и подхождат по-холистично. Консултират се помежду си и взимат екипни решения. Впечатляващо е, че всеки пациент в болницата има електронно досие и всички изследвания и процедури, които са му правени през времето се показват в системата и всеки специалист от болницата може да види историята на лечение. Д-р Константинов продължава да поддържа контакт с останалите лекуващи лекари. По този начин се чувствам истински обгрижен и не се притеснявам, че ще стане някоя грешка. В тази връзка за финал бих искал да изразя възхищението си, че в тази болница се дава път на младите специалисти. Поздравления за този много добър екип!

...................................................................................................................................................................................................................

Лекарите в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център съветват пациентите веднъж годишно да правят прегледи при кардиолог и ангиолог. Вижте повече за профилактичните пакети при основни специалисти. След консултация с екипа, ще ви бъде препоръчан най-подходящия за вас.