За тринадесета поредна година ще се проведат Дни на Франсоаз Долто в България, като този път те ще бъдат насочени към родителите. Събитието ще отвори пространство за диалог, въпроси и анализи, съдействайки не само за разбирането на бебетата, на децата, но и за тяхното вписване като можещи човешки същества.

Инициатор и организатор на дните на Франсоаз Долто е проф. дпн Моника Богданова, психоаналитик в Центъра по клинична психология, психоонкология и психосоматика в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и ръководител направление „Родителство и ранно детско развитие”.

Събитието се провежда в партньорство с Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и СУ „Св. Кл. Охридски“ (Факултет по педагогика). То ще се състои на 9 декември в Софийския университет, 65 аудитория, Ректорат, от 9:00 до 14:00 часа.

Предизвикваме Ви да се О!смелите да възпитавате!
Какво означава да възпитаваш?
Какви са родителските трудности днес?
За бащите?
Развиващи се родители – развиващи се деца?
Какво би казала Франсоаз Долто?

Това са само някои от въпросите, върху които ще се отвори поле за размисъл.

Франсоаз Долто е една от големите фигури на френската и на световната психоаналитична наука. Посвещава живота и кариерата си на всичко, свързано с лечението, профилактиката и възпитанието на децата. „В различни посоки делото на Франсоаз Долто се продължава днес и всички те са в България“, казва проф. Моника Богданова, която е и лектор на събитието. 

Специално участие ще вземе и френският психоаналитик Мириам Сежер. С лекции ще се включат също така и Венцеслав Вътов, психоаналитик, Биляна Кръстанова, педагог, социален работник и Лора Георгиева, психолог.

Необходимо е да се регистрирате на: https://forms.gle/Es5m87XiFKswpevg6
Такса за участие: 70 лева

ПРОГРАМА

9:00-9:20 ч. – регистрация
9:20-10:00 ч.– Мириам Сежер
10:00-11:00 ч. – „В(р)ъз-питанието“, Моника Богданова
11:00-12:00 ч. – „Бащите днес“, Венцеслав Вътов
12:00-12:20 ч. – кафе пауза
12:20–13:00 ч.– „Движение, свобода, общуване - Релационна психомоторика“, Биляна Кръстанова и Лора Георгиева
13.00-14.00 ч.– прожекция на филм с Долто