През месец ноември, в който отбелязваме Световния ден на недоносените деца, Отделението по неонатология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда ще проведе своите традиционни безплатни прегледи на недоносени и рискови бебета.

Консултациите ще се състоят на 25 ноември, събота, от 10.00 до 14.00 часа. В тях ще бъдат включени високоспециализирани изследвания – ехография на централна нервна система, на коремни органи и слух. Прегледите ще проведе д-р Радка Масларска, началник на отделението. Необходимо е предварително записване на 02/403 4928 или 02/403 4000. 

Прегледите са предназначени за недоносени деца до едногодишна възраст и за рискови деца, родени на термин до 6-месечна възраст.

Трансфонтанелната ехография е напълно безвреден неинвазивен метод, който може да даде ценна информация за състоянието на централната нервна система, развитието на мозъка - отсъствие или наличие на патологични проблеми като отоци, кръвоизливи и други аномалии и отклонения. Чрез ехографията на коремни органи се установява състоянието и развитието на вътрешните органи на бебето, като най-често срещаните проблеми засягат бъбреците и отделителната система. 

Кампанията за безплатни ултразвукови изследвания на най-малките всяка последна събота на месеца е традиция в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Препоръчва се родителите да носят със себе си епикризи от предишни лечения и налична медицинска документация.

Екипът на отделението по неонатология ще отбележи Световния ден на недоносените деца на 17 ноември заедно с пораснали вече малки герои и техните семейства. Събитието ще се състои от 11 часа във фоайето пред отделението на етаж 5 в лечебното заведение. 

Свързани отделения