Временно се прекратява хоспитализацията на деца с други диагнози

От 10 януари 2022 г. Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда разкри 10 педиатрични неинтензивни легла за лечение на лица с COVID-19 под 18 години. В тази връзка с цел сигурност и безопасност временно се прекратява хоспитализацията на деца с диагнози, различни от коронавирусна инфекция.

Достъпът на деца с повишена температура се осъществява през отделен вход на ДКЦ-Педиатрия всеки делничен ден от 8.00 до 19.30 ч. Входът се намира вляво от главния вход на болницата. На децата с температура се прави бърз антигенен тест. Ако тестът им е отрицателен, се насочват директно към чакалнята на ДКЦ-Педиатрия. При положителен тест децата се превеждат в обособен детски кабинет в COVID зоната на болницата. При прегледа от педиатър се измерва сатурация, назначават се кръвни изследваня и рентген на бял дроб. В зависимост от резултатите се предписва домашно лечение или хоспитализация.

След 19:30 ч. и през почивни дни достъпът за деца се осъществява през входа на Спешно отделение. На децата с температура отново се прави бърз антигенен тест.

Многопрофилният детски център на първия етаж на болницата, както и дежурният педиатричен кабинет за неотложна помощ продължават своята работа без промяна.