Хемодиализа

Клиниката работи на двусменен режим.

Разполага с 33 диализни апарати – Fresenius 4008 S, с прецизен контрол на ултрафилтрацията. Тази система позволява корекция на телеснототегло според клиничното състояние на всеки отделен пациент.

Пречистването на водата се осъществява с модерна дублирана апаратура за обратна осмоза. Технологичните процедури се извършват в отделно помещение, като по този начин се гарантира пълна тишина и комфорт на пациентите в диализната зала.

Всеки диализен пост е оборудван с напълно автоматизирано легло, цветен телевизионен монитор и кабелна телевизия. На разположение са и три индивидуални бокса за провеждане на хемодиализа при пациенти, изискващи специални грижи. Диализните зали са с пълно Wi-Fi покритие, което позволява свободен достъп до интернет по време на диализа за работещите пациенти. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За пациентите полагат грижи високо квалифицирани лекари, медицински сестри и инженери, специализирали в Япония.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Диализните процедури се покриват изцяло от НЗОК и са напълно безплатни за пациентите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Към отделението функционира нефрологичен кабинет за лечение и наблюдение на болни с напреднала ХБН        /хронична бъбречна недостатъчност/, както и такива на хемодиализа и перитонеална диализа.

В кабинета се преглеждат пациенти както по линия на НЗОК, така и на свободен прием.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В рамките на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда диализата работи в тясно взаимодействие със съвременно нефрологично отделение, високотехнологична урология, съдови хирурзи с голям професионален опит. Така се затваря цялостният цикъл на терапия, като болницата се превръща в модерен клиничен център за всеобхватно лечение на пациенти с хронична бъбречна недостатъчност и придружаващи заболявания.