Началникът на Лаборатория по трансфузионна хематология – д-р Емилия Алова, беше отличена с плакет за специален принос от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ). Повод за персоналното признание бе благородството и хуманността, които проявява дарявайки кръв ежегодно, в продължение на вече 40 години. Наградата връчи директорът на НЦТХ д-р Николай Николов, а поименни плакети за специален принос получиха само 6 души от цялата страна.

Д-р Е. Алова получи и благодарствена грамота за активен кръводарител от Българския червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология.

С благодарствена грамота и признателност за проявена съпричастност, активно участие и специален принос за насърчаване и провеждане на редовни кръводарителски кампании, бе отличена и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда.

Тазгодишната кампания протече под надслов „20 години празник на даряването: благодарим на кръводарителите!“, с признателност към кръводарителите и апел към обществеността за съпричастност към постоянната необходимост от редовно и безвъзмездно кръводаряване.