През март 2021г. на 74-годишната Николина е поставена диагноза - злокачествено новообразувание на стомаха /TNM/. След проучване на възможностите за лечение на заболяването си, тя избира да потърси доц. Петко Карагьозов, началник на отделение по Интервенционална гастроентерология в УМБАЛ Токуда и неговия екип.

„Имах голям шанс и късмет, че попаднах именно в ръцете на екипа на виртуозите в гастроентерологията. Възхищавам се на прекрасния доц. Карагьозов и екипа му, които използват най-съвременни методи, за да помагат на болните. Туморът ми беше премахнат с уникална иновативна интервенция, единствена по рода си в България. Бях изписана само 3 дни след процедурата в отлично състояние.“, споделя Николина.

На 13.07.2021г. 74-годишната пациентка е повикана за ендоскопски контролен преглед- 3 месеца след интервенцията.

„За пореден път изказвам голямата си благодарност на доц.Карагьозов - за вниманието и отговорността, с които обгрижва всички свои пациенти. Мисля, че личния пример на завеждащия отделението по Интервенционална гастроентерология е голяма школа за младите специалисти, които имат щастието да попаднат в този екип. Компютърната томография показа много добри резултати. Спокойствието, което ми осигури това изследване, беше достатъчно за мен.“, допълва Николина.

Преди седмица 74-годишната пациентка отново е приета в УМБАЛ Токуда, за да бъдат направени контролни изследвания.

„Взети ми бяха необходимите проби с ендоскопско изследване. По време на престоя ми отново бях възхитена. Аз и моето семейство изказваме сърдечни благодарности на доц. Карагзоьов, д-р Иван Тишков, д-р Женя Георгиева, д-р Васил Койнарски, д-р Ирина Боева, д-р Попова и на всички останали в отделението. Вие сте родени да практикувате тази професия! Поклон за Вашия професионализъм, за дисциплината, за топлото отношение към болните,  Вие сте пример за всички, положили Хипократовата клетва.“, казва с много емоция пациентката.

Николина определя доц. Карагьозов и неговия екип като истински лекари по диплома и по чисто и благородно сърце. Пожелава на специалистите от отделение по Интервенционална гастроентерология да търсят и да намират новости в тяхната област, за да продължават да помагат на пациентите. А към всички останали отправя призив:

„Нека младите хора, които са ангажирани с кариерното си развитие да не забравят за здравето си, защото всяка болест, открита в начален стадий може да бъде излекувана.“  

Свързани отделения