Кардиолози, кардиохирурзи и анестезиолози от Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център взеха ключово участие на III Национална среща по неинвазивна образна диагностика в кардиологията. Събитието се проведе от 24 до 26 юни в Бургас с мото „Заедно за по-здраво бъдеще“. А домакин за поредна година е Асоциацията по по неинвазивна образна диагностика в кардиологията с президент доц. д-р Красимира Христова

Специалистите от Сърдечно-съдов център се присъединиха към конгреса със серия от лекции.

Проф. Найденка Златарева, завеждащ Отделението по кардиология, изнесе лекция на тема Ехокардиографска оценка при избора и проследяване на пациенти с имплантиран MitraClip.

Ръководителят на Отделението по кардиохирургия д-р Асен Келчев представи пред аудиторията две теми: „Забравената клапа (трикуспидалната)“ и „Какво трябва да знае хирургът- от ехоКГ диагноза до оптимален резултат".

Д-р Ясен Гецов от Отделението по анестезиология и интензивно лечение запозна участниците на конгреса с ролята на 3D ехокардиографията при интервенции на митралната клапа.

Д-р Живка Стойкова, завеждащ отделението по Интензивна кардиология, представи тема за компютър-томографска ангиография на исхемична болест на сърцето.

По време на постерната сесия на форума кардиологът д-р Петър Поломски се включи постер на тема „Неинвзивна диагностика при пациент с митрално клапно отделяне“.

Д-р Мария Доцева и д-р Александра Чернева също бяха част от конгреса.

Целта на ежегодните срещи на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика в кардиологията е да се обсъдят и оценят последните новости в неинвазивната образна диагностика с експерти от страната и чужбина. Да се модернизира и оптимизира грижата за пациентите, както и да се повиши квалификацията на специлиастите.