Образна диагностика

Секторът по образна диагностика  в Аджибадем Сити Клиник Варна извършва едни от най-цялостните и съвременни радиологични изследвания във Варна и областта, като използва модерна технология и апаратура - най-новият магнитен резонанс в Североизточна България с висока разделителна способност 1.5 Тесла, компютърен томограф с широк спектър програми, най-новият дигитален мамограф в региона, модерни ехографи, дигитален рентген, специализирани васкуларни програми, както и общи радиологични изследвания.

Специалистите извършват редица специализирани ехографии: трасфонтанелна ехография, на млечни жлези, на щитовидна жлеза, на коремни органи, на простата, бъбреци, мускули и др. Лекарите в клиниката са утвърдени авторитети в профилактиката и диагностиката на млечни жлези - ехография, мамография, ЯМР.

Направлението по образна диагностика на млечните жлези работи с най-новия мамограф в региона, който е с удобен за пациентите, ергономичен дизайн, бързина и възможности за получаването на образи с висока диагностична стойност.

Техниката ни позволява не само детайлно и висококачествено изследване, но и се отличава с много ниска доза на лъчение, щадяща пациентите.

Аджибадем Сити Клиник Варна разполага с 64-срезов компютърен томограф - единствен в доболничната помощ във Варна и региона. Апаратът е обновен с най-новите софтуер и хардуер в тон с изискванията на Европейската комисия. Благодарение на подобренията, пациентите поемат значително по-малко лъчение и това го прави една от най-безвредните рентгенови уредби у нас.

В клиниката изследвания се провеждат на най-новия ядрено-магнитен резонанс, който се отличава с бързина, удобства за пациента и уникални възможности за дифузия и перфузия на органите и тъканите, което позволява прецизна оценка на тяхното функционално състояние.

Лекарите в сектора са доказани специалисти с високо ниво на компетентност, професионализъм и опит. През последните две години екипът се поднови с млади специалисти, които имат широк кръг квалификации и работят в партньорство с по-опитните си колеги.

Галерия

Нов мамограф в АСС Варна
Скенер Варна
Д-р Инна Темелкова - рентгенолог
Д-р Даниела Калоянова рентгенолог