Образна диагностика

Секторът по образна диагностика  в Аджибадем Сити Клиник Варна извършва едни от най-цялостните и съвременни радиологични изследвания във Варна и областта, като използва модерна технология и апаратура - магнитен резонанс с висока разделителна способност 1.5 Тесла, компютърен томограф, дигитален мамограф, модерни ехографи, дигитален рентген, специализирани васкуларни програми, както и общи радиологични изследвания.

Специалистите извършват редица специализирани ехографии: трасфонтанелна ехография, на щитовидна жлеза, на коремни органи, на простата, бъбреци, мускули и др. Лекарите в клиниката са утвърдени авторитети в профилактиката и диагностиката на млечни жлези - ехография, мамография, ЯМР.

Направлението по образна диагностика на млечните жлези работи с единствения в Североизточна България дигитален мамограф, чиято висока разделителна способност дава възможност за получаването на образи с висока диагностична стойност.

Техниката ни позволява не само детайлно и висококачествено изследване, но и се отличава с много ниска доза на лъчение, щадяща пациентите.

Аджибадем Сити Клиник Варна разполага с 64-срезов компютърен томограф - единствен в доболничната помощ във Варна и региона. Апаратът е обновен с най-новите софтуер и хардуер в тон с изискванията на Европейската комисия. Благодарение на подобренията, пациентите поемат значително по-малко лъчение и това го прави една от най-безвредните рентгенови уредби у нас.

Магнитно-резонансната апаратура е с уникални възможности за дифузия и перфузия на органите и тъканите, което позволява прецизна оценка на тяхното функционално състояние.

Лекарите в сектора са доказани специалисти с високо ниво на компетентност и професионализъм. 

Галерия

Д-р Валентин Вълков - рентгенолог