Aa

Специални програми

Екип от наши специалисти създаде Специални програми, които да отговарят на Вашите потребности. Нашите медици вярват, че профилактиката е ключът към решение на повечето здравни проблеми. Тя спомага за ранното им откриване и в много случаи - за окончателното им излекуване.

В нашите програми за включени най-важните прегледи и изследвания според възраст и пол. За да подпомогнем активността на нашите пациенти да се изследват профилактично, пакетите са с отстъпка от редовните цени.

Наш служител ще организира провеждането на прегледите и изследванията за възможно най-кратко време според Вашата заетост. Затова молим, позвънете на тел. 0700 33 900 или 0892 20 20 80, за да планираме Вашата специална програма индивидуално за Вас.

Профилактика

Разработените програми съдържат стандартни протоколи, съобразени с пола и възрастта.
Вие имате възможност да добавите допълнителни изследвания и консултации със специалисти! 

Координатор ще организира Вашето посещение. 

Можете да зададете всички въпроси, уточнения и избор на подходящия за Вас план и да изберете дати, съобразени с Вашата заетост.
Лекар-терапевт ще направи заключение на финала и ще Ви даде препоръки за подобряване на Вашето здраве!

 За информация и планиране на Профилактична програма, свържете с нас на:


Д-р Цветана Йорданова, пулмолог

 

COVID-19 дава дълготрайно отражение върху организма 3, дори 6 месеца след преболедуване. Повлиява работата на бели дробове, сърце, черен дроб, нервна система даже да сте го преминали леко.
С грижа за Вас разработихме Програма Постковид възстановяване с 10% отстъпка от редовните цени. В нея включихме най-важните прегледи и изследвания, за да проследим Вашето здраве. След получаване на резултатите и преглед специалист ще Ви даде насоки какво да направите, за да подобрите здравето си и се възстановите по-лесно и бързо.

Ако след прекаран COVID-19  чувствате отпадналост и умора, продължаваща болка в гърдите и задъхване, ако имате мускулни болки, главоболие, нарушен сън и памет, трябва да предприемете действия за своето здраве. Освен това поради засягането на някои органи и функцията им вирусът дава отражение и върху психиката – депресия, гневни състояния.

Прегледите се организират индивидуално за всеки пациент в рамките на един-два дни.
Вашият координатор ще уговори с Вас удобно време, което да е съобразено първо с Вашата заетост, както и с работата на лекарите и изследващите сектори. 
Необходима е предварителна резервация на:

Скенер/CT АСС Варна

Изследването позволява да се установят и най-малките промени в белодробната тъкан, включително в интерстициума, където се локализират болестните промени при COVID-19.
Благодарение на модерния скенер GE VCT LightSpeed с 64 детектора в Аджибадем Сити Клиник Варна изследването на бял дроб да трае само няколко секунди. 
Лъчевото натоварване е редуцирано до това на една рентгенова снимка.
Изследването се препоръчва за:

  • пациенти с усложнения от COVID-19,
  • прекарали коронавирус за установяване на остатъчни промени,
  • профилактика на хронифицирано заболяване на белите дробове.

Подходящо е също за пациенти с хронични белодробни, сърдечни, имунологични и ендокринни проблеми за изключване на белодробно ангажиране.

Предоставяме свободен достъп на всички пациенти за скенер на бял дроб с преференциолна цена 120 лв.
Задължително записване на час на тел:

В лабораторията на Аджибадем Сити Клиник Варна се прави бърз тест за антитела срещу COVID-19. Скрининговият тест е помощно средство при диагностицирането на вече прекарана инфекция, причинена от новия коронавирус. 

За да се проведе изследването, е необходима венозна кръв, взета най-рано 4-5 седмици след първите симптоми на заболяването или ваксинацията. 

Тестът се препоръчва за пациенти:

  • преболедували COVID-19
  • за ваксинирани пациенти – най-рано 2 седмици след поставена втора доза ваксина за оценка на постваксиналния имунен отговор
  • за хора, прекарали преди три и повече месеца ковидинфекция във връзка с необходимостта от поставяне на ваксина. 

В Аджибадем Сити Клиник Варна тестът се провежда без предварително записване на час. 
Нужна е регистрация на регистратура ет.1.

Разширяваме възможностите за изследвания в клинична лаборатория с отстъпка 10% за пациенти, прекарали COVID-19 с цел преценка на здравното състояние.
Нашите специалисти разработиха два варианта – основен и разширен, в които са включени най-важните показатели за работата на основните органи, кръвосъсирването и наличието на инфекция в организма. Разширеният пакет насочва лекаря за функцията на сърдечно-съдовата и нервната система, бъбреците, черния дроб, ендокринната система.
Изследванията са без записване на час – с регистрация на регистратура ет. 1
Кръв се взима сутрин на гладно и жадно като вечерята в предходния ден трябва да е лека до 18 ч.