Осмото издание на „Български бифуркационен курс“ ще се проведе от 25 до 27 януари 2019 г. в Аулата на болницата

И през тази година Клиниката по Кардиология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е домакин на традиционното ежегодно научно събитие за интервенционални кардиолози „Български бифуркационен курс“. Конференцията отново събира на едно място много водещи имена от областта на безкръвното лечение на сърдечносъдови заболявания от България, Европа и света. Курсът представлява практическо обучение и споделяне на опит за едни от най-трудните за интервенционален достъп и лечение запушвания - тези на разклоненията на основните сърдечни артерии.

Два са основните тематичните фокуса на осмото издание на събитието – отбелязване на напредъка в лечението на бифуркационни запушвания на коронарните съдове в теоретичен и практичеси план и широка дискусия около използването на техники за лечение на сложни бифуркации с 2 стента. Водеща тема е приложението интервенционални процедури при пълно запушване на съдовете, дискусионен въпрос в изследователските среди, където все повече данни показват успешни дългосрочни резултати в полза на безкръвното лечение.

Д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Болница Токуда и председател на Дружеството по интервенционална кардиология, е съдиректор на курса, заедно с доц. Добрин Василев и доц. Васил Велчев. Международни директори са проф. Робърт Гил (Централна Клинична болница на Министерство на вътрешните работи във Варшава, Полша) и проф. Ив Лувар (Институт за сърдечносъдови заболявания на Южен Париж, Франция).

Лектори в тридневните практически и теоретични сесии са още: проф. Джордж Сиянос, (Универститетска болница Солун), консултант на Клиниката по Кардиология в Болница Токуда, проф. Горан Станкович (Белград, Сърбия), д-р Камбис Машайекхи (Сърдечен център Фрайбург, Бад Крозинген), д-р Карлос Колет (Амстердам, Холандия), д-р Жанлука Ригатели (Ровиго, Италия), д-р Имад Шийбан (Верона, Италия), доц. Йоанис Якову (Военна болница, Солун, Гърция), проф. Гай Хейндрикс (Сърдечносъдов център Аалст, Белгия), проф. Мануел Пан (Университетска болница, Кордоба, Испания) и др.

В обширната програма са включени множество случаи на живо, при които ще бъдат показани най-новите техники за интервенционално лечение на сложни запушвания на сърдечните съдове директно от ангиографската зала на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. След миналогодишния успех на специализираната сесия за млади кардиолози, тази година уъркшопът продължава с уникалната възможност за тях отново да изпълняват случаи на живо под ръководството на опитни специалисти от елита на интервенционалната кардиология.

Събитието се организира със съдействието на Европейския бифуркационен клуб, Европейски клуб по тотални коронарни оклузии и Българското дружество по интервенционална кардиология. Очакват се близо 120 делегати от над 10 страни.

Клиниката по Кардиология, начело с д-р Гелев е редовен участник и организатор на научни събития от европейски и световен ранг, като активно съдейства за развитието на интервенционалната кардиология у нас чрез достъп и споделяне на световния опит и знания за най-новите техники и методи за лечение. Тя спомага за приобщаването на българските инвазивни кардиолози към големите кардиологични общности в Европа и увеличаване на възможностите за обучения и придобиване на умения за по-добро лечение на българските пациенти.

Свързани отделения