Запази час
24/7 Денонощна помощ

Клиниката по кардиология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда работи 24 часа в денонощието в работни и почивни дни. Висококвалифицираните екипи осигуряват и гарантират бърза ефективна намеса при пациенти с остри симптоми на сърдечно заболяване, която отговоря напълно на съвременните критерии за ранна реваскуларизация (бързо възстановяване на кръвообращението при увредения участък).

Клиниката по Кардиология има договор с НЗОК по всички клинични пътеки в областта на специалността.
 

Прием на пациенти се извършва по всяко време на денонощието, като особен акцент е спешното лечение на  животозастрашаващите сърдечни заболявания.

При съмнение за инфаркт или друго спешно състояние в областта на специалността незабавно позвънете на тел: 02/403 4150.

За планово лечение, диагностична процедура или преглед можете дa запишете час на телефон 02/403 4912 от  8.00 до 16.30ч. или на тел: 02/403 4000. 

За консултация и въпроси относно възможностите на болницата за диагностика, прием и лечение, както и за второ мнение, относно Вашия кардиологичен проблем, можете да ни пишете на cardio-tokuda@acibademcityclinic.bg .Ще получите отговор в рамките на три работни дни.

Диагностиката и лечението на пациентите се извършва съобразно специално изготвен план в зависимост  от здравословното състояние и индивидуалните нужди в модерно оборудваното звено на лечебното заведение. 

Стационарно лечение

Клиниката се намира на шести етаж на болницата и разполага с 41 легла. Благодарение на висококвалифицирания персонал, съвременното оборудване и добрата колаборация с всички структури на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда в Клиниката по кардиология се извършват всички диагностични, инвазивни и терапевтични процедури за навременно диагностициране и съвременно лечение на сърдечно-съдовите заболявания, като:

 • Остър коронарен синдром
 • Артериална хипертония
 • Резистентна хипертония
 • Патология на периферните артерии - включително стеснения на сънните и бъбречните артерии, артерио - венозни малформации
 • Хронични и тотални оклузии
 • Стенози и запушвания на каротидни артерии
 • Клапни заболявания
 • Перикардити
 • Ритъмно - проводни нарушения
 • Остра и хронична сърдечна недостатъчност
Апаратура

Клиниката разполага с три ангиографски лаборатории с модерно оборудване, чрез които успешно се извършват планови и спешни интервенции при сърдечно-съдови заболявания. Последната открита лаборатория представлява най-модерната технологична апаратура за инвазивна диагностика и лечение на заболявания на коронарните съдове в страната. С нейните възможности и професионализма на екипа, Клиниката по Кардиология прилага най-съвременните методи в интервенционалната кардиология на европейско ниво. 

Диагностичните кабинети и функционалният сектор разполагат с последно поколение ехографски апарати, велоергометър, бягаща пътечка, Холтер ЕКГ монитор, Доплеров сонограф и др.

При необходимост кардиолозите работят съвместно със специалисти по образна диагностика за изполаване на скенер, ядрено-магнитен резонанс и др.

Интервенционални процедури

Освен популярните процедури, възможностите за лечение включват много нови методи с доказан успех. Екипът на Клиника по кардиология има натрупан сериозен опит в тях:

 • Коронарни интервенции
 1. Бифуркации
 2. Стволови стенози
 3. Хронични оклузии (екипът разполага с водещи специалисти с много голям опит)
 4. Периферни интервенции
 • Каротидно стентиране
 1. Ендопротезиране на аорта
 2. Ангиопластика на периферни, висцерални и ренални артерии
 3. Ротаблация
 4. Затваряне на A-V фистули с койл
 5. Ендомиокардна биопсия
 6. Емболизация на съдови малформации - напр. при тумори от съдов произход
 7. Поставяне на филтър на v. cava inferior при БТЕ и др. 

Брошура на Клиника по Кардиология

Свалете брошура тук: