Вторият модул от курса, предназначен за рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, студенти по медицина, специализанти и студенти. ще се проведе в Аулата на Болница Токуда на 9 октомври от 13 часа

В рамките на четири последователни модула курсът ще обясни основните принципи на получаване на образа при КТ изследванията, техническите параметри, имащи отношение към качеството на образа и логиката при изграждане на протоколите при отделните групи пациенти. Организирана така, програмата позволява участие в избрани модули или във всички модули последователно.

Целта на втория модул е да представи основните физични параметри на сканиране, тяхното влияние върху качеството на получения КТ образ и лъчевото натоварване на пациентите; обяснение на разликата в номенклатурата на техническите параметри - анодно напрежение, аноден ток, стъпка на сканиране, скорост на движение на масата, дебелина на среза, детекторна конфигурация, време на ротация и показател на шума; принципи и параметри на двойноенергийната компютърна томография.

Първият модул на тематичен курс „Компютърна томография“, който се проведе в началото март в Болница Токуда, предизвика голям интерес сред рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, студенти, специализанти и др. Събитието беше посветено на физичните принципи на рентгеновото компютър-томографско изследване и привлече 165 рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, специализанти, студенти и други специалисти с интереси и опит в областта. 

  • Регистрационната такса за втори модул е в размер на 20 лв. и може да я заплатите на този линк >
  • След закупуването на билет, попълнете кода за плащане в регистрационната форма и задължително я изпратете на email: ct_course@abv.bg, за да потвърдите участието си.
  • Желаещите да получат акредитационни точки от БАПЗГ е необходимо да заплатят 6,00лв. на място.

Изтеглете програмата от тук >

Свързани отделения