Директорите на курса доц. Добрин Василев, д-р Валери Гелев и чуждестранните специалисти ще дадат пресконференция на 20 януари 2017 от 13:00 ч. в Токуда

Шестото издание на Българския бифуркационен курс се провежда под егидата на Българското дружество по интервенционална кардиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Програмата традиционно съчетава теоретична и практическа част -   случаи на живо, в които специалисти от 10 европейски странище покажат умения съвместно с българските си колеги. Гостите са от Франция, Италия, Испания, Белгия, Полша, Германия, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария и Румъния.

"За първи път ще има сесия за обучение на млади интервенционални кардиолози, които ще работят под ръководството на гост-лекторите от чужбина. Това е уникален шанс за тяхното професионално развитие, който получават у дома”, обясни доц. Добрин Василев, началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ “Александровска”, съдиректор на курса.

„Шестото издание на Българския бифуркационен курс ще разгледа актуалните теми на инвазивната кардиология с разширяване на темата към третирането на хроничните оклузии. Ще бъдат показани нови методи на диагностика с най-съвременни вътресъдови ултразвукови апарати, както и нови поколения стентове“, уточни д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда и съдиректор на курса.

Предвидени са и дебат-сесии, които целят да представят всички гледни точки по актуални теми в интервенционалното лечение. Една от темите е диабетът – едно от водещите социалнозначими заболявания в развитите страни.

Курсът ще представи и новите интервенционални проучвания с резултати от инвазивно и хирургично лечение, които са от особен интерес за младите лекари.

Пресконференцията е предвидена на 20 януари 2017 г. от 13,00 часа в конферентна зала на ет. 2 в Болница Токуда, бул. Никола Вапцаров 51Б. Участие ще вземат съдиректорите на курса доц. Добрин Василев и д-р Валери Гелев, а от международните гости - д-р Джанлука Ригатели, директор на многопрофилната болница Ровиго, Италия. 

Програмата на курса можете да разгледате тук.

Свързани отделения