Чл.-кор.проф. д-р Николай Цанков, дмн бе удостоен с най-високото отличие – „Заслужил лекар на Югоизточна Европа“ – за изключителни заслуги и принос в областта на медицинската наука и практика на Тринадесетия международен медицински конгрес на Югоизточно-европейски медицински форум (ЮЕМФ).

Изтъкнатият български учен, който е и консултант на Клиниката по дерматология и венерология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда представи научен доклад, свързан с най-новите изследвания за влиянието на климата в Антарктида върху човешката кожа.

Tринадесетият  международен медицински конгрес на Югоизточно-европейски медицински форум (ЮЕМФ) се проведе в гр. Будва, Черна Гора, от 4-ти до 8-ми септември 2024 г. Делегати от България, Албания, Кувейт, Черна Гора, Грузия, Сърбия, Израел, Словения, Хърватия, Русия, Босна и Херцеговина, Беларус, Северна Македония, Монголия и много други взеха участие във форума. Световноизвестни лектори, представители на медицинските академични среди, национални медицински асоциации на страните членки на ЮЕМФ, директори на лечебни заведения, здравни мениджъри в продължение на три дни обменяха опит и знания в различни сфери на медицинската наука и практика по основните теми, включени в научната програма.

При официалното закриване на форума президентът на ЮЕМФ проф. д-р Андрей Кехайов обяви решението на членовете на управителния орган на ЮЕМФ – България да бъде домакин на четиринадесетия международен медицински конгрес през 2025 година, с който да да се отбележи 20 годишния юбилей от създаването на организацията на лекарите от Югоизточна Европа.

Свързани отделения