В първото по рода си международно кардиологично събитие от такъв мащаб в България, ще участват лектори и делегати от 15 страни 

Европейска среща по темите на ретроградните реваскуларизации при хронични тотални коронарни оклузии (Chronic Total Occlusions) ще се проведе в Токуда Болница София на 4 и 5 април 2014 г. Лектори на събитието са световноизвестни интервенционални кардиолози от 15 различни страни, а главен директор на срещата е д-р Валери Гелев, началник на отделението по Кардиология на японската болница. Конференцията е от голямо значение за кардиологичната общност и е първото по рода си кардиологично събитие от такъв мащаб, което се провежда в страната.  

Токуда Болница бе избрана за домакин на третия поред подобен европейски форум, тъй като предлага отлични условия за провеждане на конгреси и разполага с напълно оборудвана с възможности за най-новите процедури ангиографска лаборатория. По време на двудневното международно събитие ще бъдат представени на живо 10 случая, при които водещи световни специалисти ще демонстрират авангардния подход за възстановяване на кръвообращението при напълно запушени артерии чрез т.нар. "ретрограден" достъп или с други думи през задната страна на съда. Тази процедура е изключително сложна, но сигурността за пациента при нея е много по-висока и затова все по-широко ще навлиза у нас. Д-р Валери Гелев - началник на Клиниката по Кардиология на Токуда е с най-голям опит в България. По време на конгреса той и неговите колеги ще обменят опит с изтъкнати лекари от Италия, Германия, Великобритания, Белгия, Швейцария, Испания, Япония и др. 

Съорганизатори на събитието са Българското дружество по кардиология, Българското дружество по интервенционална кардиология и Европейския клуб по Хронични тотални оклузии (Еuro CTO club).

Програма за събитието можете да разгледате тук:

http://www.ctoeuropeansummit.eu/program.aspx

 

 

 

Свързани отделения