Токуда Болница София навърши 5 години

 

Болницата ще продължи да се развива в посока модерно лечение и прием на медицински туристи на база международно сертифициране и партньорство с Кеймбридж

 

5 години отбеляза най-голямата частна болница в региона и най-значима инвестиция в здравеопазването на България - МБАЛ „Токуда Болница София”. От своето откриване до сега японската болница отчита 20% годишен ръст на потърсилите медицинска помощ, все повече нараства и броят на чужденците, които пътуват от други държави, за да получат лечение в Токуда. Само за първите 7 месеца на 2011 година обслужените „медицински туристи” са 4117, което е с 37% повече в сравнение същия период през 2010. Основните държави, от които пристигат пациенти са Канада, САЩ, Русия и ОНД, Арабските страни и съседите ни Гърция, Сърбия, Румъния, Македония. 

 

От 2010 година Токуда е асоцииран партньор на Университета в Кеймбридж за съвместно развитие на здравния мениджмънт и обмен на опит между специалистите от България, Япония и Великобритания. Основен приоритет на сътрудничеството е подпомагането на Токуда в София още по-стабилно да стъпи на международната сцена на медицинския туризъм. Ето защо в болницата вече се изгражда ВИП отделение и се развива широка партньорска мрежа от представители в страните с здравеопазване, неотговарящо на съвременните стандарти. Освен това Токуда ще предоставя база на търсени чужди специалисти, за да могат пациентите от региона да провеждат нужното им лечение, без то да бъде излишно оскъпено от разходите за пътуване и настаняване.

 

Японската болница ще гарантира постоянството на качеството на лечение и защита на правата на пациентите освен чрез високата квалификация на екипа си и с международна акредитационна оценка. Токуда първа България стартира процес да бъде сертифициране по JCI – най-реномираната в света акредитация в областта на медицината. 

 

Токуда е проектирана и оборудвана с мисъл за удобството и пълната сигурност на пациентите. Тя разполага 1000 легла и покрива 32 медицински специалности, сред които кардиохирургия, инвазивна кардиология, неврология, неврохирургия, АГ, ортопедия и травматология, очни болести, УНГ, център за хирургия на гърда, пластична хирургия, дерматология, педиатрия и др.

 

www.tokudabolnica.bg

www.facebook.com/tokudahospital

+359 2 403 4000