Лекция за пациенти, посветена на Световния ден на съня, ще се проведе в Токуда Болница София на 13 март от 15:00 часа. За съвременните проблеми със съня и бодърстването, ще говорят специалистите по неврология и медицина на съня доц. д-р Иван Стайков и д-р Анелия Симеонова. 
Симптомите, методите за диагностициране и лечението на съвременни заболявания като обструктивна сънна апнея, синдром на неспокойните крака, безсъние и др, ще бъдат обсъдени детайлно с гостите на лекцията. Беседата ще бъде последвана от безплатни индивидуални консултации със специалисти по медицина на съня от Клиниката по Неврология на японската болница. Желаещите да присъстват, е необходимо да се запишат на тел. 02/403 4000 и 02/403 4911.
Проблемите със съня са сериозна заплаха за качеството на живот на съврменния човек. Здравословният сън е ключ към добро здраве, заедно със здравословната диета и умерения спорт. За съжаление достатъчното количество сън, както и неговото качество са все по-трудно постижими в днешното динамично общество. Състояния като повишена дневна сънливост, трудно заспиване, хъркане и спиране на дишането по време на сън, непостоянен сън, неприятни усщения и желание за движение на краката преди заспиване, са все по-често срещани и водят до влошаване качеството на живот и нарушаване на трудоспособността.
Световният ден на съня е инициатива на Световната асоциация по медицина на съня и се провежда всеки втори петък на месец март. Мотото на кампанията тази година, в която се включва и Клиниката по Неврология на Токуда, е „Когато сънят е силен, здравето и щастието са в изобилие.”
Всички желаещи да научат повече как да се справят с проблемите със съня, и да получат безплатна индивидуална консултация, могат заповядат на лекцията на 13 март от 15.00 часа в Токуда Болница. Записването става на тел. 02/403 4000 и 02/403 4911.