Перманентното маркиране е “златен стандарт” и подпомага прецизното лечение и ефекта от лъчетерапията 

Д-р Калоян Йорданов оглави Отделението по Лъчелечение и радиохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, пренасяйки дългогодишния си опит, натрупан във водещи онкологични центрове в Швейцария, Италия, Белгия, Португалия, Унгария и Русия в услуга на пациентите у нас.

Отскоро в отделението е въведено перманентно маркиране на пациентите по време на компютър-томографската симулация, което е „златен стандарт“ в лъчелечението в световен мащаб. За целта на терапията се използват миниатюрни татуировки, вместо временни мастилени очертания - практика, която допринася значително за прецизността, повторяемостта и високата ефективност при ежедневните лъчетерапевтични сеанси на пациента.

Високотехнологичният профил на Отделението по Лъчетерапия го прави едно от водещите в страната. Двата модерни линейни ускорителя позволяват лечение с променлив интензитет на дозата (IMRT), като така се прилагат значително по-високи дози на лъчелечение при максимално запазване на здравите органи и тъкани.

Висококвалифицираният опитен екип на структурата приема и лекува 800 пациенти годишно в целия спектър онкопатология, подлежаща на този тип терапия.

Приемат се пациенти след консултация със специалист по клинични пътеки и по официалния ценоразпис на болницата. За удобство на пациентите, които живеят извън София, болницата разполага със стационар. Записванията се осъществяват на телефон 02/403 4000.

 

Свързани отделения