Екипите на Клиниките по Кардиология и Кардиохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда призовават всички да се отнасяме с внимание и грижа към сърцето си в името на неговото здраве!

Всяка година 17.9 млн. души умират от сърдечносъдови заболявания, сред които исхемична болест на сърцето, миокарден ифаркт, мозъчен инсулт и др. По данни на Министерството на здравеопазването, в България на всеки трима души – двама умират от сърдечносъдови заболявания.

Сред рисковите фактори има такива, които не зависят от нас – като наследственост и напредване на възрастта, но с други можем да се борим и да контролираме – като тютюнопушене, висок холестерол в кръвта, високо кръвно налягане, липса на физическа активност, затлъстяване, диабет, стрес и др.

Всеки удар на сърцето е важен.

Затова искаме на Деня на сърцето – 29 септември, всеки от нас да даде своето обещание за здраво сърце:

  • Обещание към нашите семейства: сами да готвим храната си и да се храним по-здравословно, да спортуваме повече и да не пушим цигари
  • Обещание към децата си: да ги възпитаме в поактивен начин на живот и без тютюнев дим 
  • Обещание като лекари и медицински специалисти – да помогнем на пациентите си да не пушат, да понижат нивата на холестерол и да образоваме хората за рисковите фактори за сърдечносъдови заболявания

 Изтеглете листовка със съвети за по-здравословен за сърцето начин на живот от тук>

 

 

КЛИНИКИ ПО КАРДИОЛОГИЯ И КАРДИОХИРУРГИЯ: В ритъма на твоето сърце
НАЙ-АВАНГАРДНИТЕ МЕТОДИ, АПАРАТУРА И ТОП СПЕЦИАЛИСТИ НА СВЕТОВНО НИВО

Клиниките по Кардиология и по Кардиохирургия на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда са сред най-добрите в страната и работят 24 часа в денонощието, 365 дни в годината.


КЛИНИКА ПО КАРДИОЛОГИЯ:
Екипиът от водещи експерти в областта на конвенционалната и инвазивна кардиология, и електрофизиологията
разполага с високотехнологична апаратура и успешно извършва планови и спешни интервенции при всички видове
сърдечносъдови заболявания. В клиниката се извършват всички диагностични, инвазивни и терапевтични процедури
за навременно диагностициране и съвременно лечение на сърдечносъдовите заболявания, сред които Остър коронарен синдром, Артериална хипертония, Резистентна хипертония, Хронични и тотални оклузии, Стенози и запушвания на каротидни артерии, Ритъмно-проводни нарушения, Остра и хронична сърдечна недостатъчност и др.


КЛИНИКА ПО КАРДИОХИРУРГИЯ:
Единствената кардиохирургия в България с много голям обем на дейността, разположена в многопрофилна болница,
което дава възможност за комплексно лечение на пациента в тясна колаборация с други високоспециализирани структури. Клиниката има четири сектора - диагностичен, операционен блок, интензивно лечение и стационар.
Водещите хирурзи извършват широк спектър от сърдечна хирургия, сред които минимално инвазивни сърдечни операции, видеоасистирана клапна пластика, аортокоронарен байпас, клапно протезиране, клапно съхраняващи операции, обемредуциращи операции на лява камера, спешни операции и др.

За записване на час: 02/403 4000
Спешна помощ: 02/403 4150
Контактен център: 02/ 403 4000; *5544

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СЪРЦЕТО е ежегодна инициатива на Световната сърдечна федерация с цел повишаване на информираността относно сърдечносъдовите заболявания, мерки и действия за ограничаване на рисковите фактори за сърдечносъдови заболявания, като тютюнопушене, липса на физически упражнения и нездравословна диета.

 Изтеглете листовка със съвети за по-здравословен за сърцето начин на живот от тук>

Свързани отделения